Home / életvezetés / Minden, ami segít jó állapotban tartani bennünket – ha tartósan nyomás alá kerülünk

Minden, ami segít jó állapotban tartani bennünket – ha tartósan nyomás alá kerülünk

minden ami jobb állapotba hozAz úgy van, hogy léteznek véletlenek, vagy nem léteznek. Tessék dönteni! Olyan nincs, hogy bizonyos helyzetektől függően léteznek véletlenek, máskor pedig nem. OK?

Szóval aki szerint semmi sem véletlen, annak lesz mit keresnie itt az oldalon. Ugyanis meggyőződésem, hogy a jelen történései nem véletlenek. Dolgunk van. Gyanítom, hogy már semmi sem lesz olyan, mint régen.

Ahhoz, hogy a legtöbbet hozzuk ki ebből a helyzetből, fontos, hogy kialakítsunk egy új életet. Nem majd, MOST!
A félelemnek van helye, ilyenkor az üss vagy fuss program beindul, szerintem sok ezer éve. Viszont fontos lenne kézben tartani a folyamatokat. Képesek vagyunk rá! Engedjük át magunkon és utána a tudatos fókuszálással sikeresen túljutunk a legfontosabb feladatainkon. Nézőpontváltás ideje jött el.

1. Első szabály, hogy nincs egész napos facebook görgetés!

Beránt! Ráadásul, amikor már eléggé nyomaszt a befogadott mennyiségű hír, akkor tovább kell löknünk, hogy ne szakadjunk bele. Ehhez viszont nincs jogunk, mert nem tudjuk, hogy a megosztásaink mikor és hogyan talál el valakit. Lehet, hogy ezzel még mélyebbre visszük. OK? Feladat: számoljuk ki a napi facebook-on töltött időmennyiséget és felezzük el elsőre. Aztán lehet majd haladni, de ne vállaljunk be túl sokat, mert akkor nem fog menni. A két görgetés között pedig jöhetnek a tartalmas programok.

2. Nem tölthetjük az egész napot ágyban!

Kellenek a rutinok, kellenek a programok. Egyedül, másokkal. Akár otthon, akár online. Ehhez pedig olyan programokra van szükség, ami emel, ami hozzánk ad, ami oldja a stresszt, kezeli a pánikot, ÉRTELMET hoz az életünkbe. Nincs semmi ugyanis, csak a MOST. Ne a holnapra várjunk, mert a mából fog az kialakulni. Akkor viszont egyből érthető is, hogy milyen nagy a felelősségünk. Akinek otthoni munkát rendeltek/biztosítottak, az tényleg dolgozzon! Természetesen a saját ütemében, alkalmazkodva a körülményekhez, de ha lehetőséget kapott erre, akkor ne éljen vissza vele! Így is nagyon sokan vannak, akik nem kaptak erre lehetőséget és a “frontvonalban” dolgoznak értünk. Nagyon sokan vannak. Segítsük őket ahogy tudjuk!

3. Beszélgessünk. Sokat.

Most lesz idő a barátokra, családra, ismerősökre. Legyen hozzá kamera, legyen arc, mimika, legyenek mosolyok, kacsintások. Aki viszont “beránt”, azt nyugodtan tegyük láthatatlanra, mert nincs vele dolgunk! Én is elrejtettem már pár embert, csak így marad meg a derűm, különben megzavarodnék a kontrollálatlan mennyiségű fals információtól, félelemkeltéstől, vagy csak pusztán a töménytelen mennyiségű valós hírtől. Aki kicsit is kibillent, azt szó szerint ledarálja ez.

4. Pihenjünk, mozogjunk!

Elképesztő alvás-lemaradásban vagyunk. Állandóan pörögtünk, teljesítettünk. Engedjük meg magunknak, hogy végre mélyen, igazit aludjunk. Nem fog elsőre menni talán. De ahogy csökken a kattogás, úgy sikerül megnyugodni. A testünk eltunyul nagyon gyorsan, ezért a napi rutin része kell, hogy legyen a mozgás. Bármi jó, ami a súlyunknak, korunknak megfelelő és otthon is végezhető. Hozzá a megfelelő mennyiségű ivóvíz, vitaminok elengedhetetlenek!

5. Veszteségből nyereség.

Semmi sem lesz olyan, mint eddig. Ha a veszteségeinkre figyelünk, akkor talán könnyen megzavarodunk. Elveszített munkahelyek, átalakuló munkakörök, rutinok, rendszerek. Ezek most dőlnek sorra. Tudom. De ha csak ezt figyeljük, akkor az összes figyelmünket ide helyezzük, így nem tudunk továbblépni. Akkor egészen egyszerűen a figyelem a fájdalmat, a veszteség élményét erősíti. Hiszen ahol a figyelem, ott az energia. Nem mindegy, hogy mit táplálunk! Túléléshez előre kell nézni.

6. Tanuljunk!

Annyi mindent terveztünk. Terveztük, hogy tervezünk. Talán évek óta tologattuk magunk előtt, hogy valami újat tanuljunk. Most itt a lehetőség. Szedjük sorba, hogy mire vágytunk az elmúlt években, aztán keressünk rá, sok dolog ingyenes, jó pár nagyon kedvezményes most. Használjuk ki az időt, hogy az új tudás majd erőforrás legyen a krízis után, amikor újraépítjük az életünk menetét. A tanulás ráadásul nagyon sokféle lehet. A laptop mögött ülve bármi, ami elérhető, de igazából megtanulhatunk főzni, festeni, varrni, táncolni vagy épp egy új nyelvet. Elképesztő lehetőségek állnak rendelkezésünkre.

7. Merjünk segítséget kérni!

Ne bagatellizáljuk el a pánikot, a szorongást! Ha komoly gond van, akkor nagyon sok jól felkészült szakember, pszichológus online is foglalkozik ügyfelekkel, mindenképp keresni kell a lehetőséget. Ha nincsenek pszichés problémák, nincs szükség terápiára, akkor alternatív támogatásra is sok online segítség fellelhető. Théta konzulensek, coachok, trénerek, SVT-szakemberek stb. Bárki jó lehet, ha belevágnánk valami tervezésbe, megújulásba, új tervekre vágyunk és már akár most kezdenénk a megvalósítás első lépéseit.

8. Merjünk segíteni!

Ha tudunk, akkor fizessünk munkadíjat a szolgáltatóinknak, akik most elég vacak helyzetbe kerültek (ha nincs tartalékjuk) és csak akkor kerestek, ha volt ügyfelük. Fodrász, kozmetikus, körmös, autószerelő, masszőr stb. Fizessünk előre ki munkákat és majd hónapok múlva igénybe vesszük azokat. Vagy nem. Egyszerűen csak támogatjuk, mert tudjuk. Ahogy a szívünk diktálja. Ha pénzzel nem tudunk segíteni, akkor tettekkel is lehet. Amikor lemegyünk bevásárolni, esetleg kérdezzük meg a szomszéd nénitől, hogy mire van szüksége. Az idős szeretteinknek is tudunk segíteni, de sajnos most nem az öleléssel. Nekem talán ez a legnagyobb fájdalmam. Most azzal segítünk, ha bevásárolunk nekik, letesszük a lépcsőre, hogy ott tudjon maradni egy ideig, semmiképp se vigyék el onnan. Ha pedig messze vannak, akkor megszervezhetjük olyan barátokkal, ismerősökkel, akik közel vannak helyileg hozzájuk. Legyünk kreatívok! Elképesztő tartalék van bennünk!

9. Fogjunk össze és emeljük egymást (és magunkat)!

Csináljunk egy nagy közös gyűjtést, hogy ha valakinek szüksége lesz valamire, mert érzi, hogy megy lefelé (ugyanis ez hullámzó időszak lesz) vagy épp jól van, de akár még jobban szeretné érezni magát, akkor tudjon válogatni, kapjon ötleteket.

10. Minden jöhet, ami hozzánk ad, ami épít!

Csináltam kategóriákat. Ide fogom belinkelni az ötleteket. A facebook oldalon hozzászólásban várom vagy itt a poszt alatt, és utólag a megfelelő helyre beillesztem. Kell a mozgás, testnek és léleknek is. Ez az alap. Aztán vannak emelő meditációk, mert elvileg egy fontos befelé-indulás időszakát kaptuk. Kellenek motiváló előadások, amelyek megerősítéseket adnak, hogy megdolgozzuk a hiedelmeinket. Jöhetnek vidám filmek, amelyek emelik a rezgést, jót tesznek a léleknek vagy megnevettetnek. Bármi. Jöhet.

TORNA – ONLINE

Életmódtervezők – Bakos Zsuzsi alakformáló és pilates órái

Jóga Zsuzsival

MEDITÁCIÓK

Gyógyító meditáció – Thétakert Meditációk

MEGERŐSÍTŐ MOTIVÁCIÓS ANYAGOK

Louise L Hay – Éld jól az életed most!

Balogh Béla – A tudatalatti tízparancsolata

EMELŐ FILMEK (vicces, kedves vagy léleknek simogató)

Álommeló

Könyvklub

Beszélgetések Istennel

Az üvegpalota

A bakancslista

A békés harcos útja

Becéző szavak

Mennyei prófécia

Az iránytű

Hit és remény

Az ambíciótól az értelemig

Éld az életed – Louise L. Hay

Titok

Az iránytű

A csodatévő képeslapok

Végtelen hit

Feltétel nélküli szeretet

Leckék szerelemből

Motiváció – Kezdd el!    

A cipőm

Élj át minden percet, de tudd, hogy mennyit ér!

Nick Vujicic – Kéz nélkül, láb nélkül

Mindent visszakapunk

Értékes vagy

Empátia

HANGOS KÖNYVEK

Dale Carnegie – Hogyan fejezzük be az aggódást és kezdjünk el élni

Brian Tracy – TöréspontHatékony válságkezelés 21 lépésben

Lewis M Anderws, Ph. D. – A boldogság és őszinteség közötti összefüggés

Robin Sharma – A szent, a szörfös, és a vezető – Lenyűgöző történet arról, hogyan élheted meg szíved valódi vágyait

 

RIPORTOK, BESZÉLGETÉSEK

KÖNYVEK – AMIK ONLINE ELÉRHETŐK

KÖNYVEK – AMIK TALÁN OTT VANNAK POLCAINKON csak újra kell olvasni

Robert Betz: Lépj ki a régi cipődből!

IMÁK

Csillagtitkot – Veres Mónika előadása 2020 márciusról (plusz imák időpontjai)

Köszönöm, ha támogatjátok, hogy egy igazi gyűjtö-felület legyen, ahová érdemes visszajárni, amit érdemes időről-időre megnézni és “csemegézni”, használni. Ez együtt sikerülhet.

Miért? Mert nincs világvége. Annak a sehová sem vezető életnek lett vége, amit műveltünk. Egy felgyorsult vonaton száguldottunk a semmibe. Ennek vége. Fogjuk fel egy lehetőségnek! Miért? Mert igazából nincs nagyon más választásunk.

Az élet szép! 🙂 Mondtam már?

————————————————————

Hegedüs Erika ©
Több van benned, mint gondolnád! ®

 

Comments

comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Top