Home / énkép / Én szeretném vagy valaki más?

Én szeretném vagy valaki más?

Olvasok egy regényt, amelyben tegnap fontos mondatok voltak elrejtve, gondoltam megosztom veled.

Főhősnőnk az egyik beszélgetésben azt mondja a barátnőjének hogy “Az élet nem csak arról szól, hogy mi mit szeretnénk… Nem lehet, hogy mindig azt csináljuk, amire vágyunk, és közben meg reménykedünk, hogy minden a legjobbra fordul…” 

A válasz nagyon frappánsra sikeredett, úgy kezdődik, hogy “Wow… mintha csak az anyádat hallanám vasárnapi ebéd közben.”

Szeretnélek ma arra biztatni, hogy gondold végig, hogy miről szól az Élet, pontosabban a Te életed. Jöhet az, amit a szíved most súg, de jöhet az is, amit megtanultál ovi óta, amit a társadalom vagy média, gazdaság, politika mond, mutat, diktál. Úgyis egy mix születik belőle, mindenkiben jó kis kavarodások szoktak lenni, semmi sem fekete vagy fehér.

Azt hiszem a regény oldalainak elolvasása nélkül is pontosan tudjuk az ÜZENETET, amit a barátnő szavain keresztül küld az Univerzum nekem és így Neked is.

Van fontosabb annál, hogy tisztában legyünk, hogy mit is szeretnénk MI? Létezik égetőbb, hogy azt csináljuk, ami emel, épít, előrevisz, ami lendületben tart, ami biztosítja az áramlást? Tudod… ami lángra lobbantja a szíved, ami szikrát gyújt, amitől érzed, hogy ÉLSZ. Nem túlélsz és leginkább keveset félsz. Jó, természetes, hogy sok olyan élethelyzet van, ami megakaszt. Fájdalmas veszteségek, csalódások, elengedések közepette erősödünk, tapasztalunk. Akkor, ott megélni piszok nehéz és embert próbáló, utólag visszanézve, mégis az életszeretet szokott felülkerekedni, ha készek vagyunk elfogadni az Élet működését. Nem könnyű falat, beismerem, nekem is sokszor megfeküdte már a gyomrom. Nem is akarok hazudni, olykor elhasaltam, sírtam, tépelődtem, de cserébe sokszor szárnyaltam, alkottam, teremtettem. Így megy ez. Mégis a lényeg az, hogy összességében tudjuk-e, hogy mi mit szeretnénk. Mindig, folyamatában, épp.

Ma úgy gondolom, hogy akkor tudunk jó ütemben haladni, ha tudatosan és szisztematikusan szétválasztjuk, hogy mi az amit MI szeretnénk, és mi az, amiről csak azt hisszük, hogy mi szeretnénk.

Az élet szép! Mondtam már?
————————–————————–———————-
Hegedüs Erika ©

Comments

comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Top