Home / Kávézzunk együtt!

Kávézzunk együtt!

Sok féle oka lehet annak, hogy emberek beülnek egy kávézóba, vagy egymás otthonában asztal mellett beszélgetnek egy illatos kávé mellett. Mégis a legvalószínűbb, igazi ok: vágy a kapcsolódásra. Mi más lehet, ugye?!

Lehet, hogy tea az a kávé, vagy éppen forró csoki, de igazából teljesen lényegtelen. A rohanó világban egy kiszakított darabka, egy békés pillanat, amikor két ember egymásra figyel, amikor találkoznak és egy varázslatos energiaburokban lebegnek. Ismerős, ugye?!

Azon szerencsés emberek közé tartozom, akik rendszeresen járnak kávéházakba. Van egy baráti társaságom, akik nagyon szeretnek beszélgetni, egy-egy jó kávé mellett asztalra tenni olyan témákat, amelyek foglalkoztatnak, örömöt vagy bánatot hoznak, tanítanak. Mint egy terápiás csoport átbeszéljük, sokszor csak “ventillál” az adott személy, kibeszéli magából, máskor közösen találunk megoldásokat, együtt örülünk, együtt szomorkodunk. Elképesztő erő van ám az ilyen estékben, ráadásul ez a baráti társaságom apró hullámoktól eltekintve 10-15 éve rendszeresen használja “önterápiára” is a kávézás apropóját. Ebből jött az ötlet, mert volt rá igény is, hogy másokkal is kávézzak, beszélgessünk. Nem olyan régen jelent meg az Újratervezés NAPLÓ című otthoni életvezetési tréning könyvem, amelyet webáruházon keresztül lehet megrendelni. Bár személyesen is át lehet venni Budapesten a XI. kerületben (Gazdagréten), van még egy másik útja is a személyes átvételnek:

Igen. Kávézz velem!

Ha vágysz önismereti munkád mélyítésére, szívesen belevágnál egy otthoni életvezetési tréningbe, hogy ránézz élethelyzeteidre, körbejárd, tudatosságod fokozd, felelősséget vállalj sorsodért, megtaláld a belső egyensúlyod, harmóniában legyél bármivel, ami épp szembejön veled, akkor ez a TE KÖNYVED. Ráadásul az Újratervezés NAPLÓ egy kétszerzős könyv. Az egyik részét már megírtam én, a másik része, az üres oldalak arra várnak, hogy a könyv tulajdonosaként Te legyél a társszerző! Ettől lesz garantáltan egyedi és megismételetlen.

A könyv és a 8 színű toll mellé most egy ajándék motivációs bögre is a csomag része!

NEM JÓ MINDENKINEK! Akik kívül keresik a megoldást, akik szerint csak a gazdaság, politika, társadalom felelős a megrekedésekért, azoknak nem lehet jó egy ilyen könyv. Nem lehet hasznos eszköz a könyv azoknak sem, akik azonnali eredményeket akarnak, akik türelmetlenek, akik nem szívesen néznek befelé, akik nem akarnak tenni a változásokért, akik az első fájdalmas felismerésnél inkább elfordulnak… Azoknak sem lehet jó útitárs a tréning-könyv, akik inkább hétvégéről-hétvégére előadásra, tanfolyamra, tréningre járnak, hogy a remény mögé bújó valami elérhetetlent kergessék, vagy lebegjenek a problémáikban és egy jó panaszkodás közben valakikhez csatlakozzanak.

Nem bizony. Miért? Azért, mert azt az utat választottam, hogy ha csinálni akarok valamit, akkor csinálom. Ha pedig nem csinálom, akkor tudom, hogy nem akarom. Ennek fényében írtam meg a könyvet, és a társszerzőnek is hasonló mennyiségű időt, figyelmet és alázatot kell “adnia” magának, hogy érdemi megoldásokat hozzon mindaz, amit önmagáért tesz. Az idő drága és rohan – mondják. Egyfelől van benne valami. Szerencsére sosem unatkozom, mindig van mit csinálnom, miért lelkesednem, minek örülnöm. Mindig vannak szeretteim, családom, barátaim, akikkel jó együtt lenni. A saját társaságomban is jó nekem, tehát nem menekülök önmagam elől. Nagyon tudok örülni és megengedem magamnak a fájdalmat is. Olyan csomaggal érkeztem a Földre, amiben sok gyakorlati megtapasztalás van, mély elmélkedés, érzékenység, kifinomult érzékelés, erős intuíció. Van benne sok önfejűség is, maximalizmus, ideák hajszolása, erős kötelességtudat és makacsság. Igen, ilyenek ezek a csomagok. Sok ilyen, meg sok olyan – amit gyakran mondunk jónak vagy épp rossznak.

Akikkel már kávéztam, ezt gondolják:

P. Helga: “Annyi mindent szeretnék megbeszélni. Januárban ugye, folytatjuk?!? 🙂

K. Niki: “Tudod, nagyon nehéz azt a másfél óra ragyogást, feltöltődést és boldogságot pár mondatba belesűríteni. Rengeteg gondolatot indítottál útjára, avagy tettél helyre bennem. Egy percig sem éreztetted a helyzet adottságát, miszerint “Te vagy a tanár, én pedig a tanítvány”.  Mint akik ezer éve ismerik egymást hangulatú volt, aminek imádtam minden percét! Az őszinte, mély figyelmedet, végtelen közvetlenséged, kedvességed, optimizmusod a realitás talaján és még sorolhatnám. Hihetetlen mennyi mindent tud(sz) adni igazából már a puszta lényeddel. Leültél velem szemben. Életemben először láttalak, az ég világon semmit sem tudva a másikról, mégis mintha megszólalnunk sem kellene. Szemed csillogása volt talán az első, amin megakadt a szemem és amibe azt gondolom minden benne volt/van. És ezt csak fokoztad az idő múlásával, ami persze olyan gyorsan repült, hogy észre se vettem. Egy biztos: életem egyik legfantasztikusabb 90 percét tölthettem veled, amiért hálás vagyok. Köszönöm!!! 🙂

D. Anikó: “Erikát jó rég óta ismerem…..otthon is sokat segített nekem, most így a távolból kávézik néha velem, virtuálisan, és így is van mit megbeszélnünk… el tudom képzelni, otthon, egy jó kávé mellett, sok mindenkinek tudna segíteni, ha éppen elakad az úton, ami rá vár….osszátok meg ti is, hátha segítünk pár embernek!!!”   Visszatérve az időre és a kávézásra! Gondolom, hogy az érdekel. 🙂

Nem lesz belőle nagyüzem, mert szeretném megtartani a különlegességét. Maradjon érték, legyen ünnep, hogy találkozunk. Hetente 1, maximum 2 ilyen alkalom van. Apropója az, hogy személyesen megvásárolhatod az Újratervezés NAPLÓt. Ha akarod, akkor beszélgethetünk a tréning-könyvről is, hogy miképpen célszerű feldolgozni otthon, de beszélgethetünk bármi másról is, ami számodra fontos. Behozhatod közénk azt a témát is, amely mostanában sokat foglalkoztat és jó lenne együtt ránézni, körbejárni. Jó lehet egy ilyen találkozás arra, hogy személyes benyomásaid legyenek arról, hogy tudunk-e együtt dolgozni, hogy én vagyok-e az “embered”, aki adott élethelyzetedben segíthet, motiválhat, inspirálhat, kimozdíthat, fenéken billenthet.

Nem vagyok társalkodónő! Nem azért vagyok, hogy egy jót panaszkodj és én bőszen bólogassak.

Nem vagyok pszichológus, így egy kávé mellett pszichoanalízist vagy terápiát sem végzünk!

A coaching eszköztára kimeríthetetlen, de egy ilyen kávézásba nem fér bele minden.

Mire jó akkor?

Megismerkedünk végre személyesen.

Talán régóta kapcsolatban vagyunk, talán csak rövid ideje. Talán olvasod a blogomat, facebook oldalamat, láttál valamilyen beszélgetős tv-műsorban, voltál előadásomon vagy részt vettél önismereti tréningjeimen.

Meghívsz egy kávéra, találkozunk.

Elhozom a Te példányodat, amelyet szeretnél megvásárolni.

Elindulunk egy téma mentén. Ha úgy érezzük, hogy több van benne, akkor akár szerződhetünk is arra, hogy folytatjuk személyesen, skype-on, email-en.

Ha nem, akkor kapcsolódtunk egy órára és kávéztunk egy jót, együtt.

Ma pedig az a verzió tetszik, hogy kedvenc kávéházi környezetedben “váltsunk világot” és nézzünk rá a saját történetedre, szívesen használnád a coaching eszköztárának támogatását, hogy eredményesen kimozdulj és hatékonyabban haladj céljaid felé… és nincs szükséged a könyvre… akkor is van lehetőség együtt kávézni, akkor a hagyományos coaching ülést nem séta közben vagy az irodámban folytatjuk le, hanem egy hangulatos kávéházban, a normál coaching ülés tiszteletdíján. Ami Téged legjobban inspirál, támogat.

Érdekelnek a részletek? Vedd fel a kapcsolatot velem!

szeretettel: Hegedüs Erika

Top