Home / párkapcsolat / Lassan, hogy láss!

Lassan, hogy láss!

Rettentően hálás vagyok egy csokor dologért az életemben, amiről sorra kiderül, hogy azért tud jól működni, mert a hála érzése egyetlen pillanatra sem csillapodik bennem. Nálad hogyan működik ez?

Tegnap pl. azért, mert egyik ügyfelem írt, hogy valami fontosat szeretne megmutatni… és küldött fotót a 4. randijukról. Megosztotta velem a lelkesedését és együtt örültünk, sőt ma sokszor eszembe is jutott és sok-sok energiát küldtem neki, hogy a legjobban alakuljanak a dolgai.
Tudom, tudom… a szakmai kódex szerint nem feltétlenül “kell” két találkozó között rendelkezésre állni, de én ebben is a saját utamat járom. Olyan minden ügyfelem, mintha valahol a “gyerekeim” lennének. Szabadon élik az életüket, de ha együtt kell örülni, vagy együtt kell kikecmeregni a gödörből, mindig számíthatnak rám. Nekem ez így jó, nem is tervezek rövidtávon ezen változtatni. 😀

Mondtam neki, hogy haladjon lassan.

Olyan aranyos volt, visszakérdezett, hogy arra gondolok-e, amire ő. Általánosságban gondoltam. Ugyanis, így Valentin nap környékén nem árt fejbe vésni újra a tényeket… nem véletlenül van annyi vacak kapcsolat a világban. Felgyorsult az élet, felgyorsult a vágy is bennünk. Nem csak a szexuális, sokkal inkább a kötődés élményének igénye. Igen ám, de a gyors döntések gyorsan megélt élethelyzetekhez vezetnek. A gyorsan megélt élethelyzetek nem biztosítják a stabil alapot. Stabil alap nélkül két ember fújja a lufit, rettentő intenzitással. A lufi ilyenkor pedig eldurran. Aztán jön a rácsodálkozás. Hiszem, hogy ha rend van bennünk, akkor rend van körülöttünk is. Akkor van hely a másik érkezésének. Sőt tudatosan úgy teszünk, veszünk, leszünk, hogy helyet csinálunk neki. Fizikálisan és lelkileg is. Nem kutatjuk, nem keressük, leginkább nem erőszakoljuk ki. Akkor nem kell a tender a tinderen... akkor minden megérkezik óramű pontossággal.

Abban is hiszek, hogy a legjobb dolog kapcsolódni. Együtt többé válni. Azt viszont látom, élem, tudom, hogy nehezen tudunk rendet teremteni kint és bent, így nehezen lesz helye a megfelelőnek. Helyette jönnek félmegoldások, akiket be lehet tuszakolni látszólagos résekbe. NEM KELL. Amíg egyedül vagyunk, addig szintet lépünk. Nem azért, hogy egyedül maradjunk. Dehogy! Azért lépünk szintet, hogy a legjobb formánkban kapcsolódjunk a másikhoz, aki épp ezen ügyködik külön. Az a társ, aki épp valaki máson ügyködik, majd holnap már rajtunk, velünk… na ő nem lesz igazi. Sőt, megfelelő sem. A szerelem sok féle lehet, de azt szerintem mindenki pontosan érzi, ha az nem az. Tévednék? Ha pedig nem vagyunk képesek szerelembe esni, vagy valami belső szabotázs miatt állandóan blokkoljuk magunkat, akkor nem árt befelé figyelni és ha kell, szakember segítségét is kérni időszakosan.

Ezért mondtam, hogy lassan, lassan. Idő kell a szemnek és a szívnek. Nem ahhoz, hogy felismerje a hozzá illőt. Azt felismeri azonnal. Idő ahhoz kell, hogy meg is küzdjünk a másikért, másikkal, mert azért az “igazi” feladatokat hoz… és ahhoz is idő kell, ha épp hazugságban vagyunk, hajlandóak legyünk bevallani magunknak, hogy ezt benéztük… hiába akarjuk elhitetni a világgal, meg még talán önmagunkkal is az ellenkezőjét. Igen, meg kell tanulni figyelni. Van e súlya a másiknak és annak a közösnek, amit épp teremtünk. Bele tudunk-e állni, és a másik képes-e ugyanerre. Ehhez kell az éberség, szem és szív. Hiszen megméretődünk. Kell is.

Néha késleltetni kell a beteljesülésre vonatkozó vágyainkat. Úgy, hogy nem tömögetjük be a hiányokat kicsi, morzsa-megoldásokkal. A morzsák kihullanak. Ráadásul a megérzéseink működnek, akkor is, ha lehalkítjuk őket. Csak akkor üresjáratban dolgoznak.

Ha pedig lassan, lassan, szemlélődve haladunk, lesz időnk minden részletet meglátni, megélni és közben még az is megtörténik, hogy nem vesszük pontosan észre, de ott leszünk, ahová mindig is tartottunk. Kapcsolódunk Vele. Akiért az egész “túrába” belevágtunk anno.

Az élet szép! 🙂 Mondtam már?
———————————————————————–
Hegedüs Erika ©
Több van benned, mint gondolnád! ®

Comments

comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Top