Home / életvezetés / Milyen lesz az új évünk?

Milyen lesz az új évünk?

Keresünk, kutatunk, tervezünk, várjuk a válaszokat, ráadásul tipikus válaszokat. Szeretnénk sikereket, annak is millió formáját, kinek éppen miből van “hiány”. Vágyjuk, igényeljük, bizakodva vagy épp sajgó szívvel, ökölbe szorított kézzel, megfelelő kérdésnél könnybe lábadt szemmel…

Fürkésszük az Égi üzeneteket, bolygók állását, gazdasági előrejelzéseket, tőzsdei mutatókat, politikai elemzők beszámolóit, klímakutatók elemzéseit vagy épp jósok válaszait. – Nagyon másképp és máshogy közelítünk mindehhez. Mást várunk a jövőtől, más érdekel és nagyon más felületen érzékelünk bármit is az egészből.

Így van megalkotva a világ. Felkapunk trendeket, megmondó embereket, divatot, irányzatot… lesz stílusunk, filozófiánk… aztán letesszük, amikor elfáradunk, amikor csalódunk, amikor először nem értjük.

Nagyon sokat olvasok, sokszor nem a leírt üzenet érdekel, sokkal inkább a hozzá tartozó “körítés”, a kommunikáció többi része. Nézem a szemeket, mosolyokat, mondatok közé zárt mögöttes üzeneteket.

Ha úgy döntesz, hogy idén a saját megoldásaidat fogod keresni, aktív belső munkát akarsz végezni, saját üzeneteidet meghallva kívánsz haladni, akkor bátorítalak, hogy az összes érzékszerveddel figyelj egy-egy üzenetet, engedd be, érezve értelmezd. Ellenállás esetén figyeld, hogy felismerted-e esetleg a megtévesztő hamisságot, vagy amit épp kapsz csomagban, az eltalált, mert tudod, hogy az a Te üzeneted, csak leginkább még tologattad volna.

Nem mondom, hogy könnyű. Nem ígérem, hogy innentől lámpa lesz a fejeden, ami pirosan világít, ha meg kellene állnod. Az üzenetek hordozói körül sem látjuk azonnal a “megbízható” védjegyeket… Ráadásul mivel nagyon más ütemben haladunk, máshonnan indultunk, máshol tartunk… lesznek olyanok, akik valakiknek már irritálóan idegesítőek, míg másoknak életmentő üzeneteket hordozóknak tűnnek majd.

Egy biztos. Ha bármit be kívánsz engedni – vagy még tudatosságod sincs rá, csak beengeded – mindig figyelj az összes érzékszervedre, mert összhangban jeleznek. A titokzatos rendszerben megalkotott, óramű pontosságú Univerzum apró figurái vagyunk, mégis bennünk van az egész világ… ha figyelünk, akkor a válaszaink is megérkeznek.

A kérdésre pedig válaszolva, hogy milyen is lesz az új évünk: amilyet megengedünk magunknak. Szerintem… de az a fontos, hogy TE mit gondolsz (vagy inkább érzel!?) ezzel kapcsolatban.

Hegedüs Erika ©

Comments

comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Top