Home / motiváció / Munkád jutalma

Munkád jutalma

Sokan irigyelhetnek, ha azt látják, hogy hol tartasz. Mondjuk, hogy milyen a munkád, a kapcsolataid vagy épp az otthonod. Irigyelhetik a sikereid, az elért eredményeid. Titkon talán vágyhatják mindazt, amit épp teszel, máskor talán úgy gondolják, hogy valahol Ők is tarthatnak, tarthatnának… ha meglenne az a valami, amiért ugyanilyen lelkesedéssel tennének, ugyanilyen alázattal mennének, ugyanilyen belső tűzzel küzdenének. Amíg nincs meg, addig pedig várnak… és a partvonalról véleményt formálnak, vagy magukban ön-igazolnak.

Sokatokkal beszélgettem már erről. Az az Ő dolguk. A legtöbb esetben nem akarják látni a lemondást, vért és verítéket, amit menet közben beletettél az “ügyedbe”. Azt sem látják, hogy voltak álmatlan éjszakák, átvirrasztott hajnalok. Sok sírás, gondolkodás, kudarc és újratervezés. Azt sem látják, hogy amíg más pihenhetett vagy csak úgy fejben készülhetett a “nagy dobásra”, addig Te beleálltál, ha kellett magad vállaltad a feladat oroszlán-részét. Nem féltél attól, hogy “koszos” leszel. A pillanatnyi csillogásról le tudtál mondani, hogy hosszabb távban gondolkodjál.

El szoktál fáradni? Néha cserélnél egy könnyebb útra? Oh, persze, hogy a fenébe ne gondolnánk ezt sokan – hozzád hasonlóan.

Szeretnélek bátorítani!

Ha nem ez lenne a felsőbb éned eredeti terve, ha nem ez lenne a szíved útja, akkor nem jönnének megérzések. Nem lennének váratlan találkozások, sorszerű történések. A felettes éned messzebbre lát. Sokszor csak megyünk, mert a belső barométerünk jelez, hogy lépni kell. Bízz magadban, pontosan tudod, hogy mikor kell lépned, lassítanod, kanyarodnod. Amikor pedig úgy érzed, hogy eltévedtél, akkor állj meg egy pillanatra, akár lépj kettőt hátra, hogy jobban ráláss a terepasztalra. Meglátod majd a segítőid és a “támadóid” is, kirajzolódnak az utak. Egy idő után, ha jól figyelsz, megjelenik a hála a szívedben, mert kiderül, hogy a “támadóid” is a segítőid, a saját módszereikkel segítenek hozzá olyan felismerésekhez, amelyek pont olyan gellert adnak a történethez, amire épp szükséged van. Mert rend van ebben a világban még akkor is, ha olykor meginog a hitünk ezzel kapcsolatban. Szerinted?

Az élet szép! Mondtam már?
————————–————————–———
Hegedüs Erika ©
Több van benned, mint gondolnád! ®

Comments

comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Top