Home / spiritualitás / Nagypéntek – Telihold – Húsvét

Nagypéntek – Telihold – Húsvét

Micsoda energiák! Micsoda tiszta üzeneteket!
Ennek az időszaknak egyik vezérgondolata, hogy valaminek meg kell halnia bennünk, magunk mögött kell hagyni. Valóban vagy szimbolikusan is sokak készültek erre már böjttel, mások ma kapnak észbe. Mindenki a maga vérmérsékletes szerint. Nincs ezzel semmi gond! Holnap délután Telihold, amikor különben is az Égi energiák támogatnak az elengedésben. Ilyenkor jó tudatosan előszedni mindazt, amire már nincs szükségünk, ami hátráltat, ami akadályoz… hogy aztán az újnak teret, helyet teremtsünk. Vasárnap pedig már itt a húsvét, az újjászületés, megújulás szimbolikájával.

Személy szerint engem nagy-nagy alázatra, befelé figyelésre, térdre-rogyásra késztet. Hogy vagy ezzel Te? Ma van Telihold éjszakája, ma kell gyertyát gyújtani, meditálni, imádkozni, relaxálni, elengedő szeánszot tartani, mágiázni – kinek-kinek hite, meggyőződése, belső jelzései szerint.

Ma este legjobb a fehér gyertya, a tisztaság, újjászületés, megújulás mentén, de természetesen a szokásos zöld vagy épp piros gyertya is nagyon rendben van. A gyertya lángjába meredve jöhet gondolatban, papírra vetve vagy hangosan kimondva mindaz, amire már nincs szükség, ami akadályoz, ami ideje-múlt, ami visszavesz a lendületünkből. Jelképesen vagy valóságosan is aztán elégetve szélnek eresztjük azokat a fájdalmas terheket, amiket már talán magunk sem tudunk, hogy miért, de szó nélkül csak cipelünk-cipelünk. Pontosabban cipeltünk!

Minden elengedésben benne van a megnyílás valami újra. Ahogy átadunk valakinek valamit, amit szorongattunk, dédelgetünk, őrizgettünk, onnantól annak a másiknak már valami újként illeszkedik az életébe és nekünk tiszta, friss, szellős helyünk lesz (ténylegesen vagy épp átvitt értelemben) az újra. A számunkra újra.

Ahogy ezeket a sorokat írtam, esti egyedüllétemben, a nagy csendben megcsörrent a telefonom. Egy mosolygós hangú korombeli hölgy telefonált. Érdeklődött valami iránt, amit épp hirdettem a neten. A beszélgetés elhúzódott, sok-sok mindent adtunk egymásnak. Ismeretlenül. Nagyon szívet melengető telefonhívás volt. Amikor leraktam sokáig gondolkodtam, hogy valóságos volt-e a hívás. Kb. mintha egy Angyal telefonált volna – függetlenül attól, hogy meg akarja tényleg venni, amit árulok, vagy sem – aki csak azért hívott, hogy megerősítsen. Nem kell mindent érteni, legtöbbször bőven elég ha készek vagyunk feladni és együttműködni a Mindenséggel. Láthatatlan energiák, erőterek apró láncszemei vagyunk. Akik elengedjük egymás kezét a megfelelő pillanatokban, hogy valahol máshol, megfogjunk újabb kezeket és átadjunk újabb láncszemeket. Szépen, sorban. Ugyanis a mi elengedésünk egy új kapcsolódást adhat másnak, máshol, máshogyan. Rendben.

Az élet körforgásában ismétlődnek a kihívások, megoldásra váró feladatok, lehetőségek szintlépésekre, megfejlődésre. Görnyedt vállak és levegővel megtöltött tüdő, felszegett áll és lefelé görbülő száj váltakozva, jön a maga idejében. Nekünk pedig az a dolgunk, hogy beleálljunk, megéljük, megtapasztaljuk és továbbmenjünk. Mindig, amikor meghal bennünk valami, ezzel esélyt ad az újjászületésre. Isteni rend, ámulatba ejtő, mikro- és makroszinten is. Engem elcsendesedésre ösztönöz. Lelassít, jó értelemben megállít. Érzed ezen napok furán különleges energiáit? Van benned nyitottság, vágy, késztetés, alázat, hogy ránézz mindarra, ami kész arra, hogy megváljon tőled, ha Te is kész vagy végre elengedni? Támogatod lelkedben is az újjászületést, hogy aztán tiszta energiákkal, belső vággyal, helyet teremtve az újnak elindulj az új időszakod felé, ahol szinte számítasz az Ég ajándékaira, amik megfelelő ütemben és dózisban jönnek feléd, ahogy Te azokat képes vagy észrevenni és beengedni az életedbe? Ha eddig be is húztuk a kéziféket, vagy az Univerzum alakította úgy a köröket… akkor annak oka volt. Holnaptól már az Égi változások, április energiái és a tavasz önmagában is a hónunk alá nyúl. Nem mindegy, hogy milyen állapotban talál!

Isten velünk. Áldott húsvétot kívánok mindannyiunknak!


Olvastad ezt a bejegyzést? Tetszett? Elgondolkodtatott? Esetleg hozzá tudott adni valamit a gondolataidhoz, amit magaddal tudsz vinni? Ha igen, kérlek jelezd nekem egy kedveléssel, megosztással vagy egy hozzászólással. Tudod, ezek az üzemanyagok a virtuális világban. Köszönöm!

Az élet szép! Mondtam már?
———————————————————————–
Hegedüs Erika ©
Több van benned, mint gondolnád! ®

Comments

comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Top