Home / élménybeszámoló / Pihentető pöttyözés

Pihentető pöttyözés

Modern korunk annyi környezeti zajt és effektet tol az arcunkba, hogy lassan komoly erőfeszítéseket kell tenni, hogy ellent tudjunk állni az egyre jobban lüktető és törtető, szinte ördögi, beszippantó áramlással szemben. Itt jön az én nagy dilemmám, hogy jó-e valaminek ellenállni? Hiszen az is figyelmet ad arra a valamire, amit nem akarunk, így észrevétlenül tovább éltetjük a “szerencsétlent”. Ha ebben egyetértünk, akkor nem kérdés, hogy más megoldást kell keresni. Persze csak akkor, ha fontos számunkra, hogy az idegpályáink regenerálódni tudjanak, hogy megőrizzünk minél több belső békét és mi dönthessünk arról, hogy ebben a nyugodt állapotban hová és milyen mértékben helyezünk bármilyen más, további figyelmet.

Mi ad igazi megoldást?

Azt figyeltem meg ügyfeleimnél, hogy nagyon eltérő az a mód, irány, ami tartós és tényleges lassítást, megpihenést, feltöltődést hoz felgyorsult életünkbe. Ezért is elképesztően fontos, hogy ismerjük magunkat, értsük és éljünk az önismeret-mélyítés lehetőségeivel, hogy még véletlenül se akarjuk mások működő (?) okosságait vagy általános instant megoldásokat átvenni. Nincs mese, kell tudnunk, hogy nekünk mi a megoldás, mi hoz érdemi áttörést.

Mai beszámolóm egy lehetőséget mutat be, ami nekem eddig mindig működött, függetlenül attól, hogy épp mi volt a téma (akár festés, rajzolás, abo art pöttyözés vagy épp Tiffany lámpa készítés). Ez pedig egy látogatás Paksi Éva stúdiójában.

Éváról és a különböző csoda-tanfolyamairól már többször írtam:
Abo Art, avagy elveszve a pillanatban
Hogyan lehet meditálni egy Tiffany lámpa mellett?
Mindenkiben több van, mint gondolja!

Pöttyözni már többször mentem Évához és mindig extrém módon elvarázsolt. Egy megmagyarázhatatlan és varázslatos légkör lengi be minden alkalommal a teret. Éva mesél, technikákat mutat, ötletekkel szolgál, szelíden korrigál és végig elképesztő mennyiségű szeretetet ad át azoknak, akik újra és újra körbeülik az asztalait.

Egyedi ruhák

Ez alkalommal egy kicsi, de lelkes csapat jött össze. Eddig hagyományos festővászonra pöttyöztem, tehát nagy izgalommal készültem a mostani találkozóra, mert most textilre festettünk. Éva egyik ruháját már láttam korábban és nagyon vágytam arra, hogy megtanuljam a technikát, hogy én is egyedi és különleges ruhákat készíthessek magamnak. Elvileg semmi eltérés nincs a technikában, ugyanúgy kell pöttyözni, mint a sima festővászonra, mégis egészen más volt. Célszerű (lett volna) egy kisebb darab textilen begyakorolni a pontok jellegét, nagyságát, a festék viselkedését, hiszen az anyag azért rugalmas, egészen máshogy működött minden, mint korábban. Eleinte kis-óvodás technikával működtünk. Aztán persze igaza lett Évának, ahogy teltek az órák, egyre magabiztosabban pöttyöztünk, egyre tökéletesebb méretű pöttyök és formák kerültek a ruhákra. Néhány óra leforgása alatt szó szerint csodák születtek.

Gyöngyi, Melinda és Tünde, velem együtt szinte transzba esve alkottunk. Nehezen vettük rá magunkat, hogy szüneteket tartsunk, mert az alkotás öröme magával ragadott és egy lebegtető, mosolygós állapotban tartott. Szebbnél-szebb műremekek születtek. Pólók, trikók, ruhák, sőt Gyöngyi még táskát is festett. Munka közben ötleteltünk, övek és sálak, egyéb kiegészítők is arra várnak, hogy pöttyeinkkel egyedivé

 

Mint anno a fonóban

A régi idők asszonyai rendszeresen találkoztak a fonóban. Amellett, hogy járt a kezük, valami szépet alkottak, folyamatosan járt a szájuk is. Megbeszéltek minden fontosat, ami éppen érdekelte őket, ami igazán aktuális volt a számukra. Kicsit hasonlóan működtünk mi is. Bár idegenek voltunk egymás számára, a kezdeti csend után elindult a beszélgetés. Ahogy formálódtak az egyedi ruhák, úgy jöttek fel témák, amelyek mindannyiunkat érdekeltek és szívesen cseréltünk gondolatot róluk.

Éva megmutatta közben az aktuális Atlantiszi ékszereit, amelyek mostanában készített. Fel is próbáltunk jó párat, de volt, aki a sajátjával érkezett, amit már korábban vásárolt Évánál. Megállapodtunk abban, hogy ezek az ékszerek mágikus hatással vannak viselőik hangulatára, alkotási kedvére. Faggattuk Évát, hogy mi ösztönözte e különleges ékszer elkészítésére. Ezt válaszolta: Az atlantiszi gyűrű misztériuma inspirált egy olyan ékszer elkészítésére, melyben az elmúlt korok bölcsessége és a letűnt civilizációk tudása tükröződik, mindemellett gyógyít, elősegíti az intuíciót, és bevonz az életünkbe minden olyan energiát, ami a harmonikus élethez kell.”

Ismét megtörtént a varázslat. Még órákig tudtam volna festeni, semennyire sem fáradtam. Vigyorogva mentem haza és utána napokig egy lebegtető állapotban léteztem. Ha kedved támad elidőzni ebben az értékes, építő energiában, akkor minden további részletet megtalálsz itt:

Éva weboldala

Éva facebook oldala

Hálásan köszönöm Éva ismét ezt a különleges, szép napot. Örülök, hogy VAGY nekünk és minden alkalommal hozzájárulsz, hogy a lelkünk megnyugodjon, töltődjünk és új energiákkal vághassunk bele az előttünk álló időszak újabb kihívásaiba.

Az élet szép! 🙂 Mondtam már?
————————–————————–——
Hegedüs Erika ©
Több van benned, mint gondolnád! ®

Comments

comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Top