Home / élménybeszámoló / Színesben, de nem akárhogy!

Színesben, de nem akárhogy!

Volt már veled olyan, hogy belenéztél a tükörbe és nem értetted, hogy mi történt veled egyetlen nap leforgása alatt? Vagy azért, mert elképesztően jól néztél ki, vagy épp azért, mert nyúzottnak és elcsigázottnak láttad magad a tükörben? Mondhatjuk, hogy front, rossz alvás, Telihold, horkoló ágyszomszéd… persze. Lehet, bár legtöbbször egészen más áll a háttérben.

Mesélek megint… élménybeszámoló következik.

Úgy kezdődött az egész, hogy tavasszal ismét tanulni kezdtem, marketing, márka, vállalkozás építés, üzleti terv és társai. Csupa hasznos dolog, amit örömmel és jó szívvel tovább tudok adni ügyfeleimnek. Első perctől kezdte összebarátkoztam Rékával, aki csinált képet rólam az iskolai rollup előtt hétfőn, majd kedden is. Döbbenet volt a két arc. Az egyiken ragyogtam, csillogott a szemem, a bőröm egészséges volt, látszólag jó passzban voltam. A másikon szürke voltam és elcsigázott. Beesett szemű és májfoltos. Egyiknél sem volt szűrő, más helyszín, más fényviszony.

Aztán Réka mesélni kezdett a színek hatásáról és arról, hogy minden nőnek, férfinek van egy alap típusa és ha aszerint öltözködik, akkor mindig a szeme fog élni, az arca fog ragyogni és nem a ruha lesz domináns egy elszürkült fejjel. Elsőre viccesnek tűnt, de aztán szó szót követett és elküldött egy helyre, ahol Ő is járt anno és azóta teljesen megváltozott az ízlése, gondolkodása… és természetesen a ruhatára is. Így történt, hogy eljutottam Timihez a héten.

Nem készültem sokat előtte, csak  nagyjából voltam képben azzal, hogy van a 4 alaptípus, ami az évszakokról lett elnevezve (amihez nem sok közül van persze!) és azon belül is van 3 altípus. Na kb. ennyi. Persze előtte benéztem a szekrényembe és láttam, hogy remélhetőleg én az ősz típus valamelyikéhez tartozom, mert domináns volt a barna minden árnyalata, narancs, meg persze sok-sok fekete.

Molnár Tímeát a stílusmentor nevű oldalon lehet virtuálisan megtalálni, meg természetesen hangulatos kis stúdiójában is. Szín-és stílustanácsadó, sminkes… és amúgy jó szakember, nagyon szimpi Nő, Ember. Timi is az az ember, akiben több van, mint gondolja… és az egész munkásságát arra tette fel, hogy azokkal foglalkozzon, akikben több van, mint gondolják!
Egyből lekerült az arcomról a smink, hajam fehér pánt alá szorult és egy nagy fehér lepel takarta el mindenem. Aztán jöttek sorban a színes kendők és változott az arcom. Néha láttam a szemem, sőt még a csillogását is, máskor csak a sárga bőröm, vagy a foltos és karikás szem alatti táskáimat. Döbbenet volt saját szemmel megtapasztalni, hogy mit eredményeznek a színek, azok jó kombinációi. Pár óra múlva találkoztam az én összes saját színemmel, amelyeket eddig szinte sosem vásároltam. Nem, hogy ősz nem vagyok, a nyáron belül is a lágy nyár csoportba tartozom. 🙂 Nagyszerű utazás volt az ott töltött 2 óra. Timitől kaptam egy színpalettát, hogy bármikor magammal tudjam vinni, ha vásárolni támadna kedvem. Így történt, hogy másnap elmentem a kedvenc turkálómba, de csak azért, hogy terepszemlét tartsak, mert náluk az a cégpolitika, hogy minden ruhát színenként szétválogatnak. Mászkáltam a polcok előtt, sűrűn oda is tartottam a kis palettámat. Meglepődve vettem észre, hogy voltak olyan ruhák, amelyek színben stimmeltek, de még egyszer sem vettem le a vállfáról hasonlókat. A tükör előtt állva szembesültem vele, hogy kénytelen leszek a saját ruhatáram jelentős részét elajándékozni, esetleg eladni, mert hiába kedves holmik, sehogy sem illenek az arcomhoz, bőröm színéhez, szememhez…

Tudatosság nélkül aknamező

Azóta eltelt pár nap és voltam ismét oktatáson, ott voltak a csajok. Már egészen más szemmel figyeltem őket. Néztem az arcukat, szemüket, bőrük tónusát, azt a ruhát, ami javította az összhatást vagy épp rontotta. Figyeltem, hogy összhangban voltak-e a színek rajtuk, az azonos (és megfelelő) színpalettáról válogattak-e össze holmijukat, vagy hozzám hasonlóan rendszeresen a tudatlanok bátorságával mutatják meg magukat a világban. Na pont ez történt. Kb. a majdnem húsz csajból talán kettő volt a “helyén”. Ezért van az, hogy néha beletrafálunk, máskor meg jól mellényúlunk.

Nem túlzok, szinte kötelezővé tenném ezt a konzultációt. Menj eeeeeeel Timihez! Vagy bármelyik másik kollégájához, akivel működik a kémia. Tudod, hogy miért? Ha mindenki tisztában lenne, hogy melyik típushoz tartozik, akkor nem vásárolgatna össze-vissza eszetlenül. Nem darálná be a fogyasztói társadalom, teljesen kiküszöbölné az impulzus vásárlást. Sőt! Tudatos és harmonikus kapszula-gardróbot kreálhatna magának, amiből sokkal könnyebb válogatni és ráadásul nem is lennének mellényúlós napok. Pénz, idő… és ráadásul még a legjobb formánkat tükrözné vissza, pontosabban erősítené fel a ruhatárunk, kiegészítőink. Ja és a stílustanácsadás mellé járt a sminktanácsadás és a hajszínről is beszélgettünk. Megnyugtató lehet bárkinek, hogy egy-egy csoportba tartozók elég sok féle hajszínből válogathatnak, csak az a lényeg, hogy típusuknak megfelelően hideg vagy meleg árnyalatot válasszanak az annyira tetsző hajszínből.

Meggyőződésem, hogy mi a jóléti társadalomban eszetlenül felhalmozunk. Jó, tisztelet a kivételnek, de akkor is. A másik jelentős része a magyar nőknek bátran öltözködik, sminkel, használ színeket vagy épp bátran nem használ színeket… de ezzel pont maga alatt vágja a fát. Ugyanaz a nő lehet sugárzó és energikus, míg egy másik elkapott pillanatában jelentéktelen, szürke vagy épp elcsigázott.

Reális énkép

Ohhh, ha ezt mindenki tudná, akkor mennyivel több virágzó, ragyogó, sugárzó, önmagával rendben lévő ember rohangálna az utcákon. Ja, és az a csodálatos, hogy ehhez nem kell sznobnak lenni, nem kell nagy pénztárca, jólét. Szerencsére márkás ruhákhoz, kiegészítőkhöz sem kötődik. Ehhez tudás kell, önismeret mélyítés, odafigyelés és egyre növekvő tudatosság.

Bevallom, egy új korszak kezdődött az életemben. Egészen másképp figyelem magam és a világot innentől. Sőt, azok a lányok, akik önbizalom-építő, önismeret mélyítő coaching-ra jönnek hozzám, innentől “kötelezővé teszem”, hogy látogassanak el egy stílus-tanácsadóhoz. Megtérül. Ezerszeresen.

Mert az élet szép! Tényleg nagyon szép!

Hegedüs Erika

 

Comments

comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Top