Home / önismeret / Tű a szénakazalban

Tű a szénakazalban

Önismeret mélyítés. Trendi fogalom az elmúlt 20-30 évben már sejtéseink is vannak róla.

A nagymamám még nem sokat értett az egész hablatyolásomból, amikor csillogó szemmel meséltem neki első spirituális élményemről, a Mennyei prófécia elolvasása után. Nem baj, én azért nagyon át akartam adni neki a felismeréseim… lelkesedésből nem volt hiány.

Az anyukám már sokkal-sokkal nyitottabb, bár látom rajta, hogy néha azon gondolkodik, hogy elvittek-e az ufók aztán visszazavartak, de azért az esetek többségében szívvel érti, hogy mit is szeretnék átadni neki.

Épp “konzultáción” voltam egy mesteremnél a napokban, amikor kérdés nélkül el kezdett mesélni a motivációs trénerekről. Azt mondta, hogy le fog áldozni a koruk, mert az emberek rájönnek, hogy nem lehet “egyen-utakkal” motiválni, mert 7,5 milliárd verziót kellene akkor felvázolni. Az embereket inspirálni lehet max. ha valaki teszi a dolgát, esik-kell, tapasztal, felismer, támogat, emel, segít, vezet, majd beáll a sor végére és onnan megtart… mindvégig rettentően hitelesen. A cél végig az, hogy az egyén saját megoldásokat keressen, és az, aki őt inspirálja, attól energiákat vegyen át, darabokat szedjen össze és a saját kirakósába illessze.

Ha le fog áldozni a motivációs trénerek kora (gőzöm sincs, hogy napokban vagy években kell számolni), akkor mi lehet a követendő út? Ezer minden, de nem is kell nevesíteni és személyre szólóan kiosztani. Ugyanis nem nagy titok, lesznek kanyarok, várnak ránk hullámvölgyek meg persze hegyek is. Majd megyünk, haladunk, tapasztalunk és tanulunk és majd mindig jól akkor megyünk át a hídon, ha odaértünk a folyóhoz. Mit szólsz? Jó lesz…

Addig pedig önismeretet mélyítünk. Mindig, mindenhol, mindenki által, mindenhogyan. Ne félj attól, hogy ez olyan, mintha tűt keresnél a szénakazalban. Nem olyan… máskülönben meg pont olyan. Az egész önismeret mélyítésnek az lehet a célja, hogy valahogyan másképp, de megtaláljuk önmagunkat. Hogyan lehet megtalálni egy tűt a szénakazalban?

1. Ha bekapcsol a hitrendszerünk, előkerül bármely ősi hiedelmünk, azonnal azt válaszoljuk, hogy sziszifuszi, időigényes, reménytelen… meg hasonlók.
2. Ha nem foglalkozunk ezzel, hanem belevetjük magunkat… akkor az esetek többségében szinte első ugrásnál a fenekünkbe áll a tű. Tévednék? Murphy bácsi azért dolgozik rendesen.

Szóval mi a tanulság? Ha úgy döntünk, hogy tűt keresnénk a szénakazalban, akkor vessük bele magunkat. Csak úgy lazán. Pont jó lesz ennek szimbolikája az önismeretünk mélyítésénél is. Ott is a legcélravezetőbb belevetni magunkat. Aztán úgyis alakul… és leginkább már semmi sem lesz olyan, mint előtte. Még az is lehet, hogy egy rakás tű lesz abban a szénakazalban, így jó ideig lesz mit megtalálni. Játéknak sem utolsó… azon túl, hogy úgyis csak egy játék része az egész.

Az élet szép! Mondtam már?
———————————————————-
Hegedüs Erika ©
Több van benned, mint gondolnád!

Comments

comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Top