Home / Csomagok / Séta

Séta

Walking Coaching – Nyugat Európában nem ismeretlen már ez a kifejezés, itthon még kevesen használjuk. Sétáló életvezetési tréning – mondjuk, de nehéz pontosan lefordítani, inkább megpróbálom körbeírni.

Séta közbeni változás, önmunka, komfortzónán kívüli önismereti kalandozás, személyiségfejlesztés, hatékony célkitűzés és célmegvalósítás, nézőpont-váltás…

Mikor nevezz be egy ilyen coaching sétára?

CSAK abban az esetben, ha kész vagy arra, hogy már semmi ne legyen ugyanolyan a fejedben, lelkedben a séta végére, mint előtte!

 

Mire jó a coaching?

Beragadt élethelyzeteket lehet kimozdítani, új alapokra építkezni, rejtett képességeket felszínre hozni, zavaros énképünket letisztítani, önbizalom hiányos területeket lehet felerősíteni, döntési helyzetekben kívülről lehet ránézni a lehetséges megoldásokra, felfedezni a bennünk rejlő tartalékokat és azokat a saját szolgálatunkba állítani, mindezt irányított kérdésekkel.

Mi szól a séta+ mellett?

Angol nyelvterületen ezt nagyon frappánsan WALK & TALK néven használják a szakemberek és ügyfeleik is, akik előszeretettel illesztik be életükbe, egy-egy elakadás vagy megoldásra váró élethelyzet kapcsán.

 

Gyaloglás és coaching – a kettő együtt elképesztő kohéziós erővel bír.

  • A friss levegő serkenti az elmét így a kreativitást.
  • A felgyorsult, sok kihívással teli hétköznapokból igazi feltöltődés egy önmagunkra szánt sétával kiegészített önismereti munka.
  • Az intenzív mozgás hat a test egészére, átmozgat, 200-300 kalória elégetése garantált.
  • Megnyugtatja az elmét, általánosságban javítja a közérzetet.
  • A természetben töltött órák jótékony hatással vannak lappangó depressziónkra, fásultságunkra, kisimítja ráncainkat, feltölt, regenerál.
  • Az intenzív kifelé figyelés segít, hogy fokozottan érzékeljük a környezetünket és tudatosabban igyekezzünk befelé is figyelni.
  • Mentálisan helyretesz, élesíti a gondolkodásunkat.
  • Inspiráló lehet az újszerű megközelítés, amely intenzívebb felismerésekhez vezethet.
  • Kiszakadva a megszokott környezetből olyan belső változások generálhatóak, amelyek sokkal nehezebben indíthatók be zárt falak között, asztal mellett, hagyományos megközelítéssel.

Használati utasítás a coaching folyamathoz

Kicsi ízelítő a sétából:

Technikai részletek:

Helyszín: Budapest egyik legszebb részén, a Gellért-hegyen zajlik, vagy a Feneketlen tó körül.

Időkeret: 1,5 óra (általában 80-90 perc), 2-3 hetente 1x, a két alkalom között az aktív illetve passzív egyéni munka elengedhetetlen.

Találkozás: Budapest, XI. kerület

– a Búsuló Juhász Étterem előtt (27-es busz vagy ingyenes parkolás) – térkép
– Feneketlen tónál a sarkon a Kosztolányi Dezső tér felől (Bartók Béla út – Bocskai út kereszteződés) Kosztolányi Dezső szobra előtt. – térkép

Időjárás: Melegben árnyas fák között vezet az út, szeles időben a szélvédett oldalon, szemerkélő esőben két esernyővel készülök. Téli hóesésben, ropogó hóban sétálva is elképesztő élmény, ha megfelelően, rétegesen öltözködünk. Séta és nem túlélő tábor, igény esetén pihenőkkel. Viharos idő, zivatar esetén “esőnapot” egyeztetünk, vagy skype-on zajlik az életvezetési tréning.

Hozzájárulás: 15.000 Ft, amikor a séta mellé adok egy Újragondoló Napló-t és tollat, hogy a folyamat támogatva legyen. A tréneri díjam tartalmazza a két találkozó között zajló kapcsolattartást emailben (ha kell, további feladatok küldését és részeredmények, kérdések, tapasztalások egyeztetését). Visszatérő ügyfélként, ha újra bizalmat szavazol, akkor egy alkalom ára: 12.000 Ft 

Fizetés módja: Ha átutalással szeretnéd előre rendezni, akkor a megrendelésed beérkezése után díjbekérőt küldök, amire utalni tudsz. Ha pedig a helyszínen szeretnéd készpénzben rendezni, arra is van lehetőség.

Kísérő: Ha képes vagy magadat és a témádat a fókuszod alatt tartani és kutyád valódi kísérő, nem vonja el figyelmedet 5 percenkként, akkor hozd őt is, sétáljon velünk.

Kiegészítők: A Gellért-hegy nem túl nehéz terep, de van benne szintemelkedés, aszfaltos, füves, murvás terep váltakozva. Tűsarkú vagy legújabb trendi öltöny teljesen felesleges. Fényképezőt is hozhatsz, ha kirándulásként is gondolsz a programra.

Szeretettel várom jelentkezésedet, ha megszületett benned a döntés, hogy újratervezésbe kezdj életed bármely területét illetőleg, ha szívesen dolgoznál együtt elakadásodon időszakosan egy külső, pártatlan személlyel, ha szükséged van közös gondolkodásra, azon képességed elsajátítására/felerősítésére, hogy távolabbról tudj ránézni jelen életszakaszodra, amely a kattogásodat okozza. Ha úgy érzed, hogy a hívás Neked szól, ha a módszer kíváncsivá tett, ha tényleg kész vagy tenni magadért, elég nyitott és innovatív vagy, akkor

gyere, sétálj velem a változásod útján.

Kapcsolatfelvétel itt

Hegedüs Erika ©

életvezetési tréner, coach
www.tobbvanbenned.com – Több van benned, mint gondolnád! ®

” A séta az élet legemberibb életütemét fejezi ki. Aki sétál, nem akar eljutni sehová, mert ha célzattal és úti céllal ered útnak, már nem sétál, csak közlekedik. A sétáló útközben, minden pillanatban megérkezett a séta céljához, mely soha nem egy ház vagy fatörzs, vagy szép kilátás, csak éppen ez a levegős és közvetlen érintkezés a világgal. Egy ember, aki lassan elvegyül a tájjal, része lesz egy erdőnek vagy mezőnek, ütemesen átadja magát a természet nagy díszletei között az örök valóságnak, az időtlen világi térnek, minden pillanatban úgy érzi, hazatért séta közben.” (Márai Sándor)

——————————————————————————

Nincs két egyforma coaching séta, nincs két egyforma történet. Néha csak nézünk magunk elé, figyeljük lépteink nyomát, van, hogy zsebkendő után nyúlunk a kicsorduló könnyek miatt. Máskor a távolba révedünk és hangosan gondolkodunk, vagy egymás szemébe nézve hallgatunk, megint máskor meg egymás szavába vágva tobzódunk.

 

Itt egy példa a sok közül, hogy milyen is lehet egy közös séta…

 

KAPCSOLÓDÓ BEJEGYZÉSEK:

Életvezetési tréningen jártam

Egy hihetetlenül inspiráló séta Hegedüs Erikával – Élménybeszámoló

Minden egyes kavics hullámokat gerjeszt…

A helyszín:

Szeretettel várlak!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Top