Home / élménybeszámoló / Léleksimogató kozmetika

Léleksimogató kozmetika

Egy ismerősöm ismerőse mesélte, hogy egy apró csoda rejtőzik Zugló kis utcái között, ami biztosan tetszene nekem. Nem sokat árult el, csak a csillogó szeme volt biztosíték, hogy valóban valami egészen különleges dologról lesz szó. Így is alakult, ezért most egy újabb élménybeszámolóval szolgálhatok itt a blogon.

Látszólag egy kozmetikát néztem meg közelebbről, hogy legyen saját élményem, de aztán jóval többet kaptam, mint egy átlagos arckezelés. Mesélek…

A hely neve: Aromaház. Szó szerint egy kicsi, varázslatos házacskát képzelj el az Uzsoki utcában, közvetlenül a kórházzal szemben. Galambos Eszter már előre jelezte, hogy több időt szánjak a látogatásra, mert Ő “másképp” dolgozik. Akkor még nem értettem, de tényleg nem volt mese, a kezelés 2 órája alatt a lelkem valóban utolérte a testem.

Ahogy a helységbe léptem, már szinte azonnal beszippantott a zene. Volt benne valami mágikus, transzba ejtő és egyben megnyugtató. Ha gondolod, kapcsold be, hogy olvasás közben Te is hasonló érzésekkel gazdagodj, mint én, amíg ott voltam… (katt a képre:)

Kozmetikus helyett szépség-terapeuta

Érkezésem után alaposan kikérdezett kozmetikusom, hogy képben legyen testem-lelkem jelzéseivel kapcsolatban. A kezelés előtt egy csomag kártyából húztam lapot, ami az egész varázslatos “utazás” fő motívuma lett. Mindketten megegyeztünk abban, hogy mélyen hisszük, hogy a lélek választ, ráadásul mindig azt, amire épp szüksége van.

A választott kártyán egy illat volt, ami a kezelés alatt használt termékekhez kevert Eszter. Meg sem lepődtem: a pálmarózsa illatát húztam, ami az elengedéssel kapcsolatban küldött jeleket, hogy dolgom lenne vele. Soha aktuálisabb nem lehetne! A hatalmas “illat-szertárból” Eszter kikereste a lelkem választott illatát, közben beszélgettünk a kártya üzenetéről. Már akkor ott szíven ütött minden sora. Lenyűgözött minden apró részlet, amíg én a lapot forgattam a kezemben, Eszter egy kis illatkártyára tett az illóolajból, hogy majd később, akár otthon segítse felidézni azt a varázslatos állapotot, amibe a kezelés során kerülök.

Megszagolgattam a krémeket, amelyekről megtudtam, hogy mind természetes, bio és akár még fogyasztható is, semmilyen mű dolog, kemikália nincs bennük.

Eszter hitvallása erősen árulkodik értékrendjéről, munkájához való hozzáállásáról: “Megtisztelő, hogy ebben a kinyílt állapotában hozzáérhetek a vendég bőréhez” – mondta kedves mosollyal az arcán, elgondolkodva. Már kozmetikusként dolgozott, amikor rátalált Feller Adrienne képzéseire. Tudta, hogy valami nagyon más közelébe került, így egyre inkább mélyítette tudását, mindenféle képzésen, workshop-on részt vett a Panarom Aromaterapeuta Intézetben, amiről úgy érezte, hogy hozzátehet ehhez a különleges szemlélethez.

Eszter amikor megálmodta a kezelőjét, tudta, hogy nem akar a szomszéd szobából hajszárító zaját vagy akár panaszkodós, de még vidám csevejt sem hallani, így egy olyan szalont tervezett magának, ahogy egyedül dolgozhat, egyetlen ügyféllel, aki időpontra érkezik, így végig 100% figyelmet kaphat. Lenyűgöző volt a hozzáállása, amikor arról mesélt, hogy mindig hagy fél órát a következő vendég előtt, hogy kitisztítsa önmagát és a teret is. Szó szerint lélekben is rákészül az elengedésre és az új fogadására.

Még a szkeptikus ügyfél is érzi, hogy jó neki – mondta Eszter. Amikor az ügyfélköréről faggattam, azt mondta, hogy természetesen látó vendégei más szinten érzékelik, hogy mi történik a kezelés alatt, de igazából mindenki azt viszi el, amit be tud fogadni.

Eszter sminkesként, kozmetikusként dolgozott jó 10 évig, korábban megfordult a divat, a média világában. Feller Adrienne és Tobai Ágota oktatók által aztán akaratlanul is lassulni kezdett, megtanult figyelni és leginkább valóban látni. Munkája során nem csak a bőrrétegek és a hozzájuk épp szükséges hatóanyagok kombinációjára összpontosít, tehát nem feltétlenül a bőrtípus szerinti legideálisabb kezelést részesíti mindig előnyben, hanem mint szépség-terapeuta, gyakorta figyeli inkább a lélek aktuális állapotát. Mesélte, hogy bejelentkezéskor elmesélt élettörténet és hozzá tartozó érzelmi állapot sokszor teljesen más lesz, mire az ügyfél a kezelésre érkezik.

Számára mindig a megérkezés utáni állapot adja meg az “ihletet”, hogy épp milyen kezelés adhat a legtöbbet vendégének.

Ahogy végigfeküdtem az ágyon, a hófehér puha takaró alól megéreztem a bizsergető meleget, ami azonnal elbágyasztott. Eleinte még beszélgettünk, aztán ahogy teltek a percek, szólt háttérben a zene, a finom meleg körbeölelt, úgy kezdtem távolodni a valóságtól. A kezelésről nehéz mesélni, szerintem ezt mindenkinek saját élményként kell megtapasztalnia. Volt egy pillanat, amikor valami hideg golyót éreztem magamon, majd meleg követte. Akárhogyan próbáltam kitalálni, hogy épp mit is érzek, sehogy sem jutottam közelebb a megoldáshoz. A kezelés végén mutatta meg Eszter, hogy ásványrudakat használt segítségül, egyiket forró vízből emelte ki, míg a másikat jegesből. Leírhatatlan és varázslatos volt, ahogy az arcom és dekoltázsom megfelelő pontjait érintette, masszírozta vele. Szaknyelven mengalír rituálénak hívják, alkalmazójuk az ásványrudakkal egy intenzív “áramlat-élményt” ad, ami meditatív állapotba juttatja a vendéget. Na ezt tanúsíthatom. 🙂 Amíg a testem ott “hevert” és Eszter lágy, gyengéd, intenzív, erősödő, táncoló, ellazuló kezei alatt meditáltam, addig a lelkem szerintem táncot járt, majd kifáradva mély pihenésbe kezdett.

A holisztikus kozmetika

A kezelés végén Eszter hagyta, hogy a magam ütemében, lassan térjek vissza a testembe, addig csendben pakolászott. Halkan kezdett beszélni, mint kiderült, sokszor bizonytalan, hogy szabad-e mondania, amit fentről kap üzenetként a kezelés közben. Mivel megerősítettem, hogy mondja csak bátran, az már a vendég dolga, hogy be tudja-e fogadni, tud-e vele valamit kezdeni. Ezen felbátorodva elmondta, hogy miről üzent vállam, karjaim, izmaim, inaim, rezdüléseim, milyen képek, mondatok érkeztek hozzá, amelyeket fontosnak tartott átadni, mint a kezelés része.

Látta a döbbenetet az arcomon, ahogy lassan fogadom be a hallottakat. “A kifelé spiri nem biztos, hogy rárezeg. Ezt nem én csinálom, csatorna vagyok. Elfogadva, ettől lettem felszabadult, itt kell lennem” – mondta kedvesen.

Amíg öltözködtem egy kicsi tégelybe becsomagolta a maradék masszázsolajat, amiben a lelkem által választott pálmaolaj volt. Javasolta, hogy egyik este, ha még lesz kedvem lazulni, fürdés vagy zuhanyozás után a még nedves testem kenjem be ezzel a “saját olajjal” és süppedjek be egy meleg köntösbe, majd pihenjek még egy jót. Szívet melengető volt ez a fajta utó-gondoskodása. Ráadásul jó apropó lehet arra, hogy átgondoljam mindazt, amit üzenetként kaptam. Nem kis feladat lesz megemészteni. 😉

Bár eleinte meggyőződésem volt, hogy ez mindenkinek ugyanazt a csodás élményt adja, a beszélgetésünk során körvonalazódott, hogy a hasonló a hasonlót vonzza. Eszter sem tud mindenkinek ugyanúgy és ugyanazt adni. Egy zizgő-mozgó, felgyorsult világhoz szokott, mindenből csak egy kicsit és azt gyorsan akaró nem feltétlenül lesz visszajáró vendég az Aromaházban. Nem is kell. Eszter elképesztő békében van magával és a világával. A terveiről faggattam és az sem lepett meg, hogy kész koncepciója van, hogy ha maga mögött hagyja az Aromaház bájos kis “kuckós” légkörét, akkor milyen lesz a következő állomás. Ami talán sokkal közelebb van, mint gondolnánk. Ugyanis Eszterben is több van, mint gondolnánk. Sokkal több! Talán egy földre szállt Angyal. Vagy ha nem az, akkor angyali beavatások által méltó földi képviselője felsőbb köröknek. Leírhatatlan hálás vagyok az Égieknek, hogy a megfelelő láncszemek elvezettek az Aromaházba, és leginkább azért, mert megismerhettem megálmodóját és megtapasztalhattam, hogy miben más egy holisztikus kozmetika a hagyományos társaihoz képest.

Esztert itt találod, ha Te is szeretnél részese lenni ennek a csodának:

weboldal

facebook oldal

Imádok jó dolgokat felkutatni, kipróbálni. Elképesztően jó érzések csodákra lelni és kimondani, hogy sokakban sokkal több van mint gondolják. Utána pedig élménybeszámolót írni is igazán klassz dolog. Bízom benne, hogy olvasás közben legalább részben, de átjött mindaz az élmény, amiben nekem volt részem. 🙂

Hegedüs Erika

Az élet szép! Mondtam már?
————————————————————————-
Hegedüs Erika ©
Több van benned, mint gondolnád! ®

Comments

comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Top