Home / életvezetés / Minél hálásabbak vagyunk, annál több hálára lesz okunk!

Minél hálásabbak vagyunk, annál több hálára lesz okunk!

Micsoda közhely, ugye? Mégis érdemes lenne mögé nézni és megvizsgálni, hogy mit is jelent konkrétan a mi életünkben! Tavasszal kezembe került Rhonda Byrne: A varázslat című könyve. Annyira magával ragadott, hogy azonnal bele is kezdtem a gyakorlatokba. Mit nekem 28 nap, ráadásul csak néhány perc, az tutira van! Na nem volt. 12-13 nap után csökkent a lelkesedésem és nem fejeztem be. Pedig… pedig olyan extrém csodák történtek közben, hogy egy regényt meg lehetne tölteni velük.

Nem folytattam. Mi lehet az oka vajon? Mindenkinek más lesz az indoka, garantálom. Nekem az volt, hogy túl elfoglalt lettem. Másnak talán az, hogy unalmas, macerás, nem történt áttörés vagy csak a hétköznapok simán elsodorták a figyelmet… valami másra, valami fontosabbra. Így megy ez. Ráadásul okosok, akik ismerik az elme működését, gyakorta mondják, hogy okos kis cucc az elme, hiszen bármit ki tud találni, ha “érdekei” úgy kívánják. Már pedig a változás számára egyenesen életveszély. Az a tuti, amikor minden ismerős, kiszámítható. Csak semmi faxni, semmi szintlépés meg bölcsülés. Minek? Jó az, ha a hiedelmeink közé ragadunk, hitrendszereink újra és újra a radiátorhoz láncolnak, így egy idő után már eszünkbe sem jut, hogy változtassunk. Pedig minden képességünk, lehetőségünk meg lenne hozzá… ráadásul sosem egyedül kell ezt végig-csinálni, a Mindenség azonnal a segítségünkre siet, ha látja, hogy változott a hozzáállásunk. Igen, sajnos az első lépések mindig a mieink. Így megy ez. De aztán a bátorságunknak, nyitottságunknak, tettrekészségünknek mindig lesz jutalma.

Pont most?

Ma Újhold van, tehát egyáltalán nem véletlen egybeesés, hogy pont ma vágok bele. Úgy tervezem, hogy nem egyedül megyek végig a folyamaton, talán lesznek olyanok, akik véleménnyel, saját gondolattal, megtapasztalással is kiegészítik itt lent a hozzászólásban, de biztosan lesz olyan is, aki teljes némaságban, rejtőzködve ugyan, de velem együtt csinálja. Miért? Mert nincs kétség, amint beleállunk, gyakoroljuk a hála ügyét, annál gyakrabban és annál nagyobb történések adnak apropót arra, hogy hálásak legyünk.

Ahhoz, hogy működjön, kell a figyelem energiája mindenkinek, aki vállalkozik erre a közös útra. Kérlek, hogy egy kedveléssel jelezd, hogy olvastad a napi feladatot. Ha van véleményed vagy korábbi tapasztalatod, esetleg a nap végén megélésed, akkor ne tartsd magadban. Együtt erősebbek vagyunk. A 28 napot egymás után kell csinálni! Ha véletlenül nem tudsz a következő nap becsatlakozni, akkor 3 napot menj vissza és korábbról folytasd, hogy a következetesség és a növekvő hála ereje ott lehessen az életedben.

Hogyan fogjuk csinálni?

Nem osztom meg minden nap a facebook-on, mert azt figyeltem meg, hogy rettentően untatott sokakat, sorra leiratkoztak az oldalról, mások pedig hozzá is szóltak, hogy inkább motiváló emberi történeteket, felnőtt meséket várnak tőlem, a hála gyakorlása egyáltalán nem érdekes. OK, legyen. Akkor ideköltözik a blogra. 🙂

Minden nap felteszek egy gyakorlatot, így egy idő után extrém hosszú lesz ez az írás. Nekem azzal tudsz energiát adni, ha visszajársz, olvasod, velem együtt csinálod. Ha esetleg később csatlakozol be, akkor pedig a saját tempódban haladsz. Az pedig hab a tortán, ha olykor megosztod, hogy mások is tudjanak róla, esetleg hozzászólsz, véleményt formálsz, itt az írás végén.

Legjobb ha nyitsz egy füzetet erre a garantáltan örömteli változásokat hozó “projektedre”. Ha még elszántabb vagy, akkor rendelj magadnak egy Újragondoló Naplót, ami még egy csomó támogató energiával, átgondolandó inspirációval is van tele, de még bőven elég hely van benne, hogy a saját gondolatidat beleírd.

Nos? Belevágjunk? Van kedved csatlakozni?
Akkor indulás… a varázslat működik!

Első időszakban a jelennel foglalkozunk. Hogy újra hálásak legyünk mindazért, amit a múltban kaptunk.

1. nap: Vedd számba az áldásaidat!

Vegyél elő egy üres lapot, nyiss egy füzetet… vagy akinek már van Újragondoló Naplója, most nagyon jól tudja erre is használni.
10 tétel kerül a papírra, 10 áldás, amiért most hálás vagy az életedben. Akármilyen kicsi is jó lesz. Aztán mindegyik hála mellé írd oda, hogy miért is vagy azért pont hálás!
Ha elkészül, olvasd át újra az egészet. Speciálisan! A varázsszó végig a “köszönöm” lesz. Minden egyes hála és indoklása után 3x mondd el, hogy “köszönöm”. Felolvasás közben pedig nagyszerű zsigeri szinten is érezni, hogy valódi hála járja át a tested-lelked, mert nem mondvacsinált sorokkal töltöd meg a füzeted.

Ez a feladat elég sok üres helyet igényel. Mert minden nap, bizony 27 további napon 10-10 újabb sort kell a lista végére írni, amiért hálás tudsz lenni már most, mert BENNE VAN az életedben.

2. nap: A VARÁZSKŐ

Bár a feladat majd este jön, de egy része napközben már elvégzendő. Nevezetesen az, hogy kellene keresni egy követ, ami a saját varázsköved lesz. Lehet ásvány, valami szép, de egy formás kavics is pont olyan jó lesz. Lényeg, hogy ne legyen éles, kézre álljon, jó legyen megfogni, bezárni a kezedbe.

Ennek a kőnek estétől az éjjeliszekrényeden lesz a helye. Tehát mosd le, tisztítsd meg és tegyél egy kicsi rendet azon az éjjeliszekrényen, hogy ha este pihenni mész, akkor egyből odatévedjen a szemed.

Tehát majd este, amikor már lefekszel, fogd a kezedbe a követ, csukd rá az ujjaid és gondold végig a napod. Minden jó dolgot vegyél számba és válaszd ki a legjobb dolgot, ami ma történt. Akármilyen kicsi is lehet, lényeg, hogy olyan dolgot keress, amiért hálás vagy. Majd ismét jöhet a varázsszó: köszönöm és visszateheted a követ az éjjeli szekrényedre.

Igazából már most hálás vagyok Rhonda Byrne-nek, hogy megírta a könyvét, mert csuda jó dolog úgy álomba zuhanni, hogy nem a facebook illetve egymás horror híreit és megosztásait olvasgatjuk, hanem a saját napunk csodás történeteit vesszük számba és igyekszünk kiválasztani a legjobb dolgot, amiért igazán hálásak lehetünk.

Fontos, hogy a saját egyéniségünk szerint válasszunk és nincs jó vagy megfelelő kő, csak az számít, hogy számunkra ideális legyen varázskőnek.

3. nap – VARÁZSLATOS KAPCSOLATOK

Fogalmam sincs, hogy van-e fontosabb az emberi kapcsolódásoknál, Mit gondolsz? Szerintem nem igazán… ezért is jó ez a mai feladat. Meggyőződésem, hogy emberi kapcsolódásainkon keresztül tanulunk, fejlődünk, változunk, egymás miatt vagyunk itt a Földön.

Azt mondják, hogy azok, akiknek hálával teli a szíve, azoknak gyümölcsözött emberi kapcsolatai vannak. Jobban kezelik a családi, baráti kapcsolódásaikat, minőségibb együttléteik vannak. Tapasztaltad? A mai gyakorlatunk abban segít, hogy legyünk hálásak az “embereinkért” és fogadjuk el őket olyanoknak, amilyenek.

A 3 legszorosabb emberi kapcsolatunkat kellene kiválasztanunk. Kellene 1-1 fotó mindháromról. Vagy egyedül legyen rajta, vagy veled kettesben. Más ne legyen rajta.

Ha majd lesz időd, ülj le, nézd az adott fotót és gondold végig, hogy miért vagy hálás. Mit szeretsz benne, minek örülsz, mi ad boldogságot vele kapcsolatban. Mik a legjobb tulajdonságai vagy épp mit szeretsz benne.

Ha ezzel végeztél, megint jöhet a füzet. Miközben a fotót nézed, írj 5 dolgot fel, amiért hálás vagy vele kapcsolatban. Kezdd a mondatot a “köszönöm” varázsigével, aztán folytasd a nevével, majd írd mellé, hogy miért vagy hálás neki. Majd tedd a fotókat olyan helyre otthon, ahol gyakran rá tudsz pillantani. De az is jó, ha a tárcádba teszed vagy a határidőnaplódba. Olykor pillants rájuk és adj hálát az adott embernek. Tudod… köszönöm és a neve. 🙂
Elvileg ezt a gyakorlatot nem kell a többi nap ismételni, de ha vannak további fontos emberek az életedben, akkor bármelyik másik napon, másik fotókkal meg lehet ismételni ezt a “szeánszot”.

És már a 3. tíz mondatnál tartunk a füzetünkben, amiért hálásak vagyunk. Ugye?!? Este pedig varázskő.

4. nap – VARÁZSLATOS EGÉSZSÉG

Legnagyobb ajándék az egészség – olvasom a könyvben. Most nem másolhatom ide a könyv oldalait, mert az etikátlan lenni. Így bátorítalak, hogy olvasd végig 51-57. oldalt. Vagy ha nincs meg, akkor ülj le és gondolj a testrészeidre, menj végig a fejed búbjától a lábujjadig. Pl. gondolj a szemeidre, hogy milyen jó, hogy látsz. Ha nehezen megy a hála érzése, akkor kösd be a szemed 1 órára és próbálj úgy létezni, csináld a hétköznapi tennivalóid.
Ha végigmentél, akkor egy kártyára vagy egy kis lapra írd ezt fel nagy betűkkel: AZ EGÉSZSÉG AJÁNDÉKA TART ÉLETBEN.
Vidd magaddal vagy tarts olyan helyen napközben, ahol gyakran látod. Napközben legalább 4x, amikor rátéved a szemed, olvasd fel lassan. Ahogy kimondod a szavakat, érezd a hálát, amit érzel az egészségedért. Az egészségünk megtartása illetve a javuló állapot a folyamatos hála-érzése miatt fokozottan jellemző.

És már a 4. tíz mondatnál tartunk a füzetünkben, amiért hálásak vagyunk. Ugye?!? Meg persze a hálakövet se felejtsük majd este, hogy tenyerünkbe zárva elmondjuk, hogy mi volt a legjobb dolog ma, amiért hálásak vagyunk.

5. nap – VARÁZSPÉNZ

Ha pénzhiányt tapasztalunk, akkor Rhonda szerint az anyagiakkal kapcsolatos irigység, kételkedés, bizonytalanság, szorongás sosem hoz javulást. Ha kritizáljuk valami árát vagy másnak okozunk rossz érzéseket az anyagiak miatt, akkor az nem a hála köréből érkezik. Természetes, hogy nem könnyű hálát érezni a pénzért, amikor pont kevés van belőle.

Már reggel szánj erre a gyakorlatra pár percet. Gondolj vissza a gyermekkorodra, hogy mennyi minden történt veled. Volt ruhád, ennivalód? Sportoltál, mozogtál? Volt bicajod? Milyen volt az otthonod? Voltál nyaralni? Jártál iskolába? Amikor beteg voltál jártál orvosnál, kaptál gyógyszert? Autóval vittek ide-oda? Volt áram, víz, telefon? Néztél TV-t?
Ezek mind pénzbe “kerültek”, mégis megkaptuk. Ahogy visszagondolunk ezekre az évekre, érezzük a hálát, hogy mi-mindent kaptunk. Minden egyes gondolat után mondd ki, hogy “köszönöm”.

Most elő kellene venni egy ezer forintost és rá kellene ragasztani egy postit-ot. Annyit kellene a papírra írni, hogy: KÖSZÖNÖM MINDAZT A PÉNZT, AMIT ÉLETEM SORÁN KAPTAM.
Vidd magaddal, táskádban, tárcádban, zsebedben. A nap folyamán legalább 2x vedd elő, olvasd fel a mondatot, ahogy a kezedben tartod a pénzt és érezz hálát a pénzedért, amit eddigi életed során kaptál.
A nap végén egy jól látható helyre kellene tenni ezt az ezrest, hogy ránézve emlékeztessen, hogy hálás legyél mindazért a pénzért, amit eddig kaptál. Ha pedig valaha panaszkodni kezdenél a pénz miatt, válaszold meg magadnak, hogy tényleg meg akarod-e fizetni annak a panasznak az árát. 😉 Rhonda szerint, ha naponta hálásak leszünk a beáramló pénzért, akkor a bőség áramlik az életünkbe. Nosza!

És már a 5. tíz mondatnál tartunk a füzetünkben, amiért hálásak vagyunk. Ugye?!? Ja és este a hálakő és a legjobb dolog a mai napban…

6. nap – VARÁZSMUNKA

Aki hálás a munkájáért, az automatikusan többet tesz bele. Legyen az bármi. Ha viszont nincs hálád, akkor csökkented azt, amit beleteszel, így az is csökken, ami visszaáramlik. Ennyi.

Ma képzeletben magad mellé kell rendelned egy láthatatlan menedzsert. A dolga annyi, hogy számon tartsa a munkával kapcsolatos gondolataid, érzéseid. Van nála füzet, toll, jegyzetel, ahogy megy mindig mögötted. Mindig, amikor találsz valamit, amiért hálás lehetsz, feljegyzi. Annyi a dolgod, hogy a nap végére jó sok írnivalója legyen a menedzserednek.

Valahogy így kezdődjenek a mondatok: “Annyira hálás vagyok… mert…. ”
Ha képes vagy valódi hálád érezni az éppen aktuális munkád felé, akkor akár 1 nap alatt is változásnak indulhatnak a munkakörülményeid… és haladhatsz a vágyott munkád felé. 🙂

Ha pont ma nem dolgozol, akkor ugorj vissza 1 vagy 2 napot és ismételd azokat!

És már a 6. tíz mondatnál tartunk a füzetünkben, amiért hálásak vagyunk. Ugye?!? Ja és este a hálakő és a legjobb dolog a mai napban…

7. nap – NEGATIVITÁSBÓL KIVEZETŐ VARÁZSÚT

Rhonda szerint életünk bármely területén bekövetkező vacak helyzetek azért jönnek, mert ott hálátlanok voltunk. Ezt azt jelenti, hogy nem kell mindent készpénznek venni, mert akkor hátradőlünk és egyre csökken az energiák körforgása. Konkrétan elakadnak a dolgok.
Pl. képes vagy naponta hálás lenni az életedért, vagy azt is készpénznek veszed? Aki természetesnek vesz dolgokat, egy idő után átfordul panaszkodásba. Ha elégedetlenek vagyunk dolgokért (akár csak az időjárásért), akkor akaratlanul is távol taszítjuk magunkat az élet áramlásától. Szóval vannak elakadások? Akkor talán a múltban hálátlanok voltunk valamivel kapcsolatban.
Amint hálásak leszünk, képtelen leszünk negatívakká válni. Tök egyszerű. Még ha most nehéznek is tűnik, egy-egy elakadt helyzetben keresni kell valamit, amiért hálásak tudunk lenni. Akármilyen kicsit.
Konkrétan: most 1 negatív helyzetre kellene gondolnod. Ezzel kapcsolatban keresni kellene 10 apró dolgot, ami miatt mégis hálás tudsz lenni. Írd fel ezt a füzetedbe.
Valahogy így: “Annyira hálás vagyok, hogy….”.
A negativitásból kivezető varázsút varázsmondata: “Köszönöm, köszönöm, köszönöm, hogy a dolgok a legjobb módon oldódnak meg.” Ezt kellene a 10-es lista végére írni.
Napközben pedig figyelni kellene. Hogy mennyiszer vagyunk negatívak, miket mondunk ki, hordunk össze-vissza. Sokszor nem is figyelünk.
Ha mégis kimondasz valami negatív dolgot – és még észre is veszed, akkor így kellene folytatni:
“Ugyanakkor azt kell mondanom, hogy nagyon hálás vagyok azért…”

És már a 7. tíz mondatnál tartunk a füzetünkben, amiért hálásak vagyunk. Ugye?!? Ja és este a hálakő és a legjobb dolog a mai napban…

 

8. nap – VARÁZSÖSSZETEVŐ

Gondolj egy olyan alkalomra, amikor nagyon éhes voltál. Szinte nem is tudtál gondolkodni…
A hála elmélyítése érdekében ma arra kellene gondolnod, hogy kik azok, akik azért dolgoznak, hogy étel kerüljön az asztalodra. Pl. azért, hogy zöldséget egyél, valakinek el kell vetnie a vetőmagot és hónapokig gondoznia kell. Vagy az állattenyésztők, akik elképesztő energiákat tesznek bele, hogy a folyamat egyetlen percre se álljon le. Mint egy nagy gépezet.

Az étel ajándék! A természet ajándéka. Ahogy a föld, a víz is.
A hála varázsának megtapasztalása pl az ízlelésen keresztül lehet legjobban. Lassan egyél, igyál, figyelj az ízekre, így tudsz hálás lenni érte. Ha figyelsz, akkor ízrobbanás lesz a kapkodás helyett. Ma bármit ennél, innál, 1 percre állj meg és nézz rá. Ahogy a szádhoz emeled, mondd ki a varázsszót: “köszönöm”.
Ha ilyen hétköznapi dolgokért is képesek vagyunk kifejezni a hálánkat, akkor a varázslat az életünk része lesz nem kis dózisban 🙂

És már a 8. tíz mondatnál tartunk a füzetünkben, amiért hálásak vagyunk. Ugye?!? Ja és este a hálakő és a legjobb dolog a mai napban…

9. nap – PÉNZMÁGNES 

“A hála gazdagság, a panaszkodás szegénység.”

Sajnos nem mindig figyelünk arra, hogy mit mondunk ki panaszkodva. Arra pedig, hogy mit gondolunk, még kevésbé figyelünk.
Amikor nincs pénzünk, eszünk ágában sincs hálát érezni a csekkjeink miatt. 😀
Pedig amikor panaszkodunk a számlák miatt, akkor a pénzünk miatt panaszkodunk.
Csavar jön! Ma azért kellene hálás lenni, amikor a termékért, szolgáltatásért kiállít valaki egy számlát neked. Arra kellene közben gondolni, hogy mennyi előnyt ad az a termék vagy szolgáltatás, ami a számlán van. Mennyire jó neked. Ez a viselkedés pénzmágnessé válik.
Ha pl. hitelt fizetsz a lakásod miatt, akkor simán lehetsz hálás azért, hogy van hol laknod… pl.
A meleg víz a fürdőszobában sem természetes, ha fizeted a gázt, simán gondolhatsz hálával a zuhanyozásodra. Évek óta minden nap hálás vagyok a meleg vizemért, ami gombnyomásra indul. Ha bátor vagy, tegyél 1 próbát, 1 hétig zárd el a cirkót és élj meleg víz nélkül. Mély tanítás lesz. 😉
Rhonda pl. azt tanácsolja, hogy írjuk rá a csekkekre, hogy “köszönöm, fizetve!”
Ma kellene keresni olyan számlát, ami most érkezett és még nem fizetted be. Írd rá a varázsmondatot: “köszönöm, fizetve!”. Aztán keress 10 régebbi számlát és írd rá ugyanezt.
Ha hálásak tudunk lenni a pénzért, amit kifizettünk, garantálja, hogy még többet fogunk kapni. A visszakapott bőség attól függ, hogy milyen mértékű szívünkben a hála.

És már a 9. tíz mondatnál tartunk a füzetünkben, amiért hálásak vagyunk. Ugye?!? Ja és este a hálakő és a legjobb dolog a mai napban…

10. nap – HINTS BE MINDENKIT VARÁZSPORRAL

Az ősi tanítások szerint minden, amit jó szívvel adunk egy másik embernek, az 100x-osan jön vissza hozzánk.

A hálát konkrét emberekre is lehet fordítani. Amikor hálás vagy valakinek valamiért és kimondod neki a köszönöm-öt, akkor gondolatban hints le varázsporral.
Ugyanígy tegyél egy átlagos napon azokkal az emberekkel, akikkel kapcsolatba kerülsz, akik szolgálnak. Akár taxi sofőr, akár pénztáros. Ha repülőn ülsz, akkor mindenkinek, aki a csekkolásnál segített. Lásd magad előtt a csillogó varázsport, ahogy beborítja őket.
Ha valaki udvariatlan veled, pl. egy kávézóban, akkor még nehezebb hálásan gondolni rá. Ilyenkor az segít, hogy emlékezteted magad, hogy nem tudhatod, hogy épp milyen nehézségen megy keresztül. Szóval nála is jöhet a varázspor. 😀
Ha telefonon mondjuk ki a köszönöm-öt, akkor tegyük hozzá, hogy miért vagyunk hálásak, mit köszönünk.
Ha személyesen mondod ki valakinek, akkor mindig nézz a szemébe és úgy hintsd a varázsport, különben nem lesz hatásos.

“Minden tett kivált egy egyenlő mértékű reakciót.”
Ma legalább 10 helyzetet kellene keresni, 10 embert, akinek valamiért kimondhatod a köszönöm-öt és a láthatatlan varázsport szórhatod.
Gondolatban is ki lehet fejezni a hálánkat, ha épp nem találkozunk vele.
Ha ma pont otthon vagy, akkor a kis füzetedbe gondolatban írd fel azokat a helyzeteket, amikor valaki szolgáltatott neked és hálás voltál neki. Gondolatban őt is hintsd meg varázsorral.

És már a 10. tíz mondatnál tartunk a füzetünkben, amiért hálásak vagyunk. Ugye?!? Ja és este a hálakő és a legjobb dolog a mai napban…

11. nap – VARÁZSREGGEL

Ébredés után egyből hálát mondhatunk a puszta létezésért, az életünkért. Mielőtt megmozgatjuk a végtagjainkat. Végig gondolhatjuk, hogy miért vagyunk hálásak.
Köszönetet mondhatunk a mögöttünk álló pihentető éjszakáért. A reggeli készülődés során mindenért köszönetet kellene mondani: a fogkrémért, törülközőért… ha nem lennének, sokkal kellemetlenebb lenne az élet. Öltözés közben kimondhatjuk, hogy köszönöm… hiszen vannak ruháink, tudunk válogatni. A feladat annyi lenne, hogy attól a perctől, hogy kinyitjuk a szemünket, addig, amíg felvesszük az utcai cipőnket, mindenért mondjuk ki reggel azt, hogy köszönöm.

És már a 11. tíz mondatnál tartunk a füzetünkben, amiért hálásak vagyunk. Ugye?!? Ja és este a hálakő és a legjobb dolog a napban…

12. nap – VÁLTOZÁST HOZÓ VARÁZSLATOS EMBEREK

Mindannyian kaptunk már támogatást, útmutatást más emberektől, amikor életünk bizonyos szakaszában megrekedtünk. Néha elég ha csak biztat, megerősít, lelkesít, aztán megy tovább. Sokszor nem is vagyunk tudatában abban a pillatatban, hogy az illető milyen nagy hatást gyakorolt ránk, milyen fontos láncszem volt nála az életünkkel kapcsolatban. Csak utólag jövünk rá.

Ma azokra a varázslatos emberekre kellene gondolnod, akik hatással voltak az életedre. Ülj le kicsit és gondolj 3 ilyen emberre, akik különlegesek voltak az életedben. Maradj ülve mindaddig, míg gondolatban magad előtt látod egyesével őket és mindhárom embernek kimondod, hogy miért vagy hálás neki. Legjobb hangosan kimondani, de ha nincs lehetőséged, akkor le is írhatod.

A hála működésének jele, hogy boldognak érezzük magunkat. Ettől a gyakorlattól garantáltan csodás napunk lesz. Azt fogjuk észrevenni, hogy egészen másképp érezzük magunkat. 🙂

És már a 12. tíz mondatnál tartunk a füzetünkben, amiért hálásak vagyunk. Ugye?!? Ja és este a hálakő és a legjobb dolog a mai napban..

13. nap VÁLTSD VALÓRA AZ ÁLMAID!

Tudsz hálát adni azért, amit szeretnél – mielőtt megkapnád azt? Ezt fogjuk ma gyakorolni! Van listád arról, hogy mit szeretnél elérni az életedben? Ha még nincs, akkor most csináld meg! Ha elkészülsz, akkor válaszd ki a 10 legfontosabb vágyad. Minél pontosabban látod, annál jobb. Majd írd le vagy gépeld le egyesével, hogy megköszönöm… az adott vágyad, mintha már teljesült volna. Minden egyes vágyad előtt 3x írd le, hogy köszönöm. Ha elkészültél, akkor válaszold meg az alábbi kérdéseket az egyes vágyaidra gondolva:

  • Milyen érzelmek kerítettek hatalmukba, amikor elérted a vágyad?
  • Kinek és milyen módon mesélted el, amikor elérted a vágyad?
  • Mi volt az a jó dolog, amit tettél, amikor elérted az adott vágyad?

Minden vágyad esetén válaszold meg a kérdéseket. A gyakorlat nyomatékosításához lehet csinálni varázstáblát is. Olyan képek kellenek hozzá, ami a vágyainkat szimbolizálják. Olyan helyre kell tenni, ahol gyakran megfordulunk, sűrűn láthatjuk. A táblára legyen felírva vastag filctollal 3x, hogy köszönöm. Ha még képesek vagyunk hozzáképzelni, hogy ez valóban varázstábla, az még inkább növeli a hálát a szívünkben.

14. nap LEGYEN VARÁZSNAPOD!

Reggel, egyből ébredés után gondold végig aznapi terveidet és teendőidet minden napszakra, egészen a lefekvésig. Bármi is legyen a terved, minden esemény előtt terved valóra válásáért mondd ki „köszönöm” még mielőtt megvalósult volna. Közben képzeld el, minden dolog a nap során remekül sikerül és a nap végén vagy már, amikor a történésekre visszaemlékezve mondasz köszönetet.
A gyakorlat végén mondd ki a varázsmondatot: És köszönöm a nagyszerű hírt, amit ma kapok!
És már a 14. tíz mondatnál tartunk majd holnap a füzetünkben, amiért hálásak vagyunk. Ugye?!? Ja és este a hálakő és a legjobb dolog a napban…

folytatjuk…

Comments

comments

2 thoughts on “Minél hálásabbak vagyunk, annál több hálára lesz okunk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Top