Home / önismeret / Varázs-pirula

Varázs-pirula

Hajvágás közben is lehet világot váltani, nem is kicsit.

Az én szépséges, kedves fodrászom a napokban azt kérdezte tőlem, miközben valami formát igyekezett a fejemre varázsolni, hogy hogyan tudná a lelkét gyorsan regenerálni.

Hosszasan beszélgettünk erről.  Minden szakítás elképesztő fájdalmakat hozhat a felszínre, függetlenül attól, hogy mi indítjuk a folyamatot vagy csak elszenvedjük. Számtalan kérdés, tépelődés, bizonytalan visszalépés, önmarcangolás. Lehet gyorsítani a folyamatot? Lehet persze, de nem vagyok benne biztos, hogy kell. Lehet kutyaharapást szőrivel elv mentél élni, és lehet tagadásba burkolózni. Az is megoldás, ha depresszióba esünk és hagyjuk, hogy a világfájdalom leterítsen. Van olyan is, hogy elfordítjuk a fejünk és úgy döntünk, hogy majd egy későbbi időpontban (talán soha?) megoldjuk, kidolgozzuk, elengedjük. Annyi-annyi megoldás van, legalább olyan sok, amennyien élünk a Földön.

Visszakerestem a blogomban egy tízensokévvel ezelőtti történetet. Saját élmények ihlették megfűszerezve mások elbeszéléseivel. Ezért lett belőle novella. Nem csak Nikinek kerestem vissza, nekem is jól esett újraolvasni. Ha érdekel, itt találod…

Mégis azt tanácsoltam a beszélgetés végére, hogy engedje meg magának a gyászt. Saját tempóban haladjon, legnagyobb szövetségese legyen a türelem. Ahogy halad az időben előre, majd jönnek jobb napok és lesznek visszaesések. A gyásznak nincs konkrét időintervalluma, mindenki maga tudja, érzi, hogy mennyire van szüksége. Domján Lászlótól tanultam anno Agykontrollon, hogy egy szabály van. Döntsük el, hogy meddig engedjük meg magunknak a gyászt, addig mehetünk bármilyen mélyre, de ha eljön az általunk választott időpont, akkor zárjuk le. Nehéz? Talán igen, mégis azt hiszem, hogy az egészséges életszeretet támogat ebben bennünket. Sajnos vagy szerencsére nincs varázspirula, mi magunk vagyunk a megoldás. A fájdalom is tapasztalás, megerősít, fontos felismerésekhez segít, ami az út további részében már értékes puzzle-darab lesz.

Egyetértesz ezzel? Hálásan köszönöm, ha megosztod. Ha mást nem, hát az én munkámat segíted vele.

Az élet szép! Mondtam már?
————————–————————–———
Hegedüs Erika ©
Több van benned, mint gondolnád! ®

Comments

comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Top