Home / gondolatok / Mindennel példát mutatunk!

Mindennel példát mutatunk!

Álmomban sem gondoltam, hogy egy tekercs WC-papír ad valamikor ihletet az íráshoz. Mégis megtörtént.

Egész nyáron, amikor csak időm engedte, munka után elrohantam az uszodába, hogy a napi stresszt levezessem és aránylag kismértékben maradjanak bennem lelki-sérülések.

3 napból 2x minimum az fogadott a női mosdóban, hogy a WC-ülőkéket a gyerekek gondosan letakartak WC-papírral. Volt aki teljesen körbetekerte, hátul is, ahová még egy felnőtt sem érne. Volt olyan is aki még a tartályt is félig beburkolta. Sőt, olyan is akadt, aki a lába alá, a csésze elé is lefektetett egy fél tekercs papírt.

Honnan tudom? Onnan, hogy ezek az édi pofák úgy hagyták a helységeket, miután végeztek, kisétáltak.

Értem én, hogy az édesanyák rettentően félnek, hogy valami fertőzést összeszednek a gyerekek és talán ezerszer elmondják az apróságoknak, hogyan szabad bemenni a mosdóba. Ők pedig valamire emlékeznek is, mert rendszerint gondosan “kitapétázzák” a terepet.

Minden alkalommal elképedek. Döbbenetes mennyiségű papír van mindenhol elhasználva 1-1 mini pisilésre. Valószínűleg egy jóléti társadalomban nem kell, hogy fájjon a szívem a pocsékolás miatt, nekem mégis megsajdul a szívem. Azt sem tudom, hogy az önállóan pisilni tudók elérik-e a tartály gombját, hogy beindítsák a vizet. Ha elérik, akkor nem tudom, hogy esetleg a szülők miért nem mutattak meg azt is az aktív papírhasználat mellett. Persze azt sem tudom, hogy hol a határ, hogy mennyi a minimum, ami kell, hogy egy uszoda wc-jét bátran használni merje egy kisember. Sok a kérdés, még több a kérdőjel a fejemben.

Természetesen csendben, mindig lenyomom a gombot, óvatosan útjára engedem a papírtömegeket a műanyag peremről. Mi mást tehetnék?!? Közben pedig azon gondolkodom, hogy vajon ez korral jár-e? Meddig szokás ez? Kinövik ezt a magatartást? Másképp lesz később? Vagy ők lesznek azok, akik fiatal, öntudatos korukban az összes ruhát a földre dobva hagyják az áruházak próbafülkéiben? Ott sem értem soha… ahogy ezt is nehezen.

Az élet szép! Mondtam már?
———————————————————————–
Hegedüs Erika ©
Több van benned, mint gondolnád! ®

Comments

comments

One thought on “Mindennel példát mutatunk!

  1. Szia Erika van megoldás erre is, és igazán példa mutató Hygiene Helpdesk oldalon megtalálható üdvözlettel Fejes Márti

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Top