Home / gondolatok / Mindennel példát mutatunk!

Mindennel példát mutatunk!

Álmomban sem gondoltam, hogy egy tekercs WC-papír ad valamikor ihletet az íráshoz. Mégis megtörtént.

Egész nyáron, amikor csak időm engedte, munka után elrohantam az uszodába, hogy a napi stresszt levezessem és aránylag kismértékben maradjanak bennem lelki-sérülések.

3 napból 2x minimum az fogadott a női mosdóban, hogy a WC-ülőkéket a gyerekek gondosan letakartak WC-papírral. Volt aki teljesen körbetekerte, hátul is, ahová még egy felnőtt sem érne. Volt olyan is aki még a tartályt is félig beburkolta. Sőt, olyan is akadt, aki a lába alá, a csésze elé is lefektetett egy fél tekercs papírt.

Honnan tudom? Onnan, hogy ezek az édi pofák úgy hagyták a helységeket, miután végeztek, kisétáltak.

Értem én, hogy az édesanyák rettentően félnek, hogy valami fertőzést összeszednek a gyerekek és talán ezerszer elmondják az apróságoknak, hogyan szabad bemenni a mosdóba. Ők pedig valamire emlékeznek is, mert rendszerint gondosan “kitapétázzák” a terepet.

Minden alkalommal elképedek. Döbbenetes mennyiségű papír van mindenhol elhasználva 1-1 mini pisilésre. Valószínűleg egy jóléti társadalomban nem kell, hogy fájjon a szívem a pocsékolás miatt, nekem mégis megsajdul a szívem. Azt sem tudom, hogy az önállóan pisilni tudók elérik-e a tartály gombját, hogy beindítsák a vizet. Ha elérik, akkor nem tudom, hogy esetleg a szülők miért nem mutattak meg azt is az aktív papírhasználat mellett. Persze azt sem tudom, hogy hol a határ, hogy mennyi a minimum, ami kell, hogy egy uszoda wc-jét bátran használni merje egy kisember. Sok a kérdés, még több a kérdőjel a fejemben.

Természetesen csendben, mindig lenyomom a gombot, óvatosan útjára engedem a papírtömegeket a műanyag peremről. Mi mást tehetnék?!? Közben pedig azon gondolkodom, hogy vajon ez korral jár-e? Meddig szokás ez? Kinövik ezt a magatartást? Másképp lesz később? Vagy ők lesznek azok, akik fiatal, öntudatos korukban az összes ruhát a földre dobva hagyják az áruházak próbafülkéiben? Ott sem értem soha… ahogy ezt is nehezen.

Az élet szép! Mondtam már?
———————————————————————–
Hegedüs Erika ©
Több van benned, mint gondolnád! ®

Comments

comments

One thought on “Mindennel példát mutatunk!

  1. Szia Erika van megoldás erre is, és igazán példa mutató Hygiene Helpdesk oldalon megtalálható üdvözlettel Fejes Márti

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Top