Home / önismeret / Függetlenül függők

Függetlenül függők

Valamelyik nap érdekes üzenetet kaptam az Égiektől. Tisztán jött a kérdés, hogy mennyire engedem, hogy az aktuális érzelmi állapotom, hangulatom, közérzetem függjön másoktól, akár emberektől, helyzetektől… akár csak az időjárástól. Figyeltem a választ magamban, mivel erősen formálódott. Persze minden tudatosságra vágyó vagy törekvő ember szereti csípőből mondani, hogy ő már nem függ semmi külső körülménytől… sziklaszilárd, meg társai… Aha. Aztán a gyakorlat nagyon gyorsan képes kilendíteni, simán bokából gáncsolni.

Tegnapelőtt szembesültem vele, hogy a szomszédok a nagy ugatós kutyájuk mellé hoztak egy másikat, aki még kicsi, de nagy lesz, viszont sokkal jobban ugat. Csak néztem ki a fejemből. Aztán tegnap, amikor az utcánkban két autó is úgy parkolt, hogy 4 helyet foglalt el, akkor éreztem, hogy felmegy a vérnyomásom nem túl szimpi tartományba. Aztán ahogy mélyebb levegőt kezdtem venni azon gondolkodtam, hogy zsigeri szinten rombolom magam, közben nem változik semmi. Írhatok szerelmes levelet a szélvédőkre, parkolhatok 2 utcával távolabb, akár rendszeres olvasója is lehetek az ingatlan.com-nak, és kezdhetem gyűjtögetni a dobozokat a költözéshez. Bármit csinálhatok, de igazán a függőség mindvégig látható, tapintható. Akkor mire van hatásom? Csak a hozzáállásom az én szabad akaratom, ami elképesztően szélsőséges lehet. Jó adag önismereti munka után fog körvonalazódni, hogy mi a legjobb nekem, milyen mentalistás fog leginkább szolgálni, mi őrzi meg egészségem és lelkem nyugalmát és mindeközben hogyan válhatok egy tündérien és szelíden kedves, de mégis vadmacska stílust is ismerő önérdek-érvényesítő boszorkánnyá.

Jó, megint kicsit túlzok, de oldalam rendszeres olvasói nagyon pontosan olvasnak a sorok között. Ezért kedvelem nagyon ezt a csoportot. Prémium banda, na. Számítok Rád is. Függően vagy független, vagy függetlenül függő? Ízlelgesd a különbséget! Szoktad figyelni, hogy mi szolgál igazán Téged? Te maradsz a főnök, vagy olykor megkéred a körülményeket, hogy vegyék át a szerepet helyetted?

Beborult miközben írtam. Az előbb még tűzött a nap. Aztán közben ha elered a nyári zápor, vagy igazi vihar lesz… na és!?! Még egy felület, hogy teszteljük magunkat…

Az élet szép! Mondtam már?
————————–————————–———————-

Hegedüs Erika ©

Comments

comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Top