Home / coaching / Mutatom. Be. Magamat.

Mutatom. Be. Magamat.

Abban hiszek, hogy egy beszélgetésben sosem egyértelmű, hogy ki a mester és ki a tanítvány. Sőt! Egyszerre mindkettő, mindkettő.

A coaching megfoghatatlan. Igen, talán igaz. Az üzleti életben már mindenki pontosan érti, hogy hogyan tud segíteni egy üzleti edző.
Mi a helyzet a magánélettel? Hiába szivárgott be ez a módszer már jó 15 éve hazánkba, lássuk be, hogy még nem annyira kézzelfogható. Egy kineziológusnak, asztrológusnak, számmisztikusnak, családállítónak kevésbé kell újra és újra pontosítani, magyarázni, hogy mivel is foglakozik.

A múltkor sikeresen újra-definiáltam magam, amire talán többen emlékeztek is és visszacsatoltatok, hogy tetszik.
**** nézőpont váltató specialista ***

Na igen ám, de tegnap egy nagyon inspiráló kérdést kaptam.
– Minek kell +1 nézőpont?

Azt gondolom, hogy ha döntési helyzetben vagyunk, érezhetjük magunkat megrekedtnek. Fájhat a bizonytalanság, szorongathat a tanácstalanság. Ilyenkor fullasztó lehet az a teher, hogy csak egyetlen megoldásban gondolkodunk, vagy csak egy lehetőséget látunk.

Az összes módszerrel, tudásommal, értő figyelmemmel ilyenkor azon vagyok, hogy újabb és újabb nézőpontokkal gazdagodjon az, aki megkeres egyéni munkára (akár skype-on, akár személyesen).

Ha vannak új nézőpontok, akkor növekszik a felület, több és mélyebb tudás birtokában tompul a fájdalom, nincs akkora súly a vállakon és kiderülhet, hogy nem csak 1 jó megoldás van. Sőt, új utak nyílhatnak meg. Felismerések garmadája. Elképesztő állapot tud lenni.

Ahogy kerestem a választ, kérdezőmmel szépen szűkítettük a kört. Arra jutottunk, hogy az élet alapjaiban tulajdonképpen nem változik. Vannak a hétköznapok, amelyek lehetnek szürkék, ingerszegények, megrekedtek. Az új nézőpontok birtoklása, maga a coaching folyamata fényessé teszi a hétköznapokat. Konkrétan a szürke hétköznapokat értékessé teszi.

Az oroszlán-rész mindig Nálad van, a szemléleted akkor fog változni, ha kész vagy rá, a kimozdulást nem lehet erőszakkal csiholgatni, ráadásul sosem mástól várható. Nyomasztó? Fárasztó? Macerás? Időrabló?

Talán. Ha nem hiszel a beletett energia visszafordulásában, akkor rövidtávú megoldásokat kell keresni. Jó lehet az ital, drog, de pl. ugyanilyen lehet a vásárlás is. Csodálatos, az adott pillanatban.

Hosszú távon? Zsákutcába vezet.

Hogy miért dolgozom? Azért, hogy eszedbe se jusson zsákutcákat keresni. Sugárutakon akarj sétálni, lehetőségeket akarj látni, amivel élhetsz vagy sem, ahogy épp belülről jön. Tisztában legyél értékeiddel, képességeiddel, lehetőségeiddel és mindezzel jól sáfárkodj. Hiszen ez nem a főpróba, ez már az előadás.

Bemutatkoztam. Szerinted érthető volt már így?

Az élet szép! Mondtam már?
————————————————————————–
Hegedüs Erika ©

Comments

comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Top